BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Açıkta bırakılan gıdalara dikkat!

Açıkta bırakılan gıdalara dikkat!

Yaz mevsimini yaşadığımız şu günlerde havaların aşırı sıcak olması nedeniyle uzmanlar, iki saatten fazla açıkta bırakılan gıdaların besin zehirlenmesine yol açabileceğini söylüyor.



Yaz mevsimini yaşadığımız şu günlerde havaların aşırı sıcak olması nedeniyle uzmanlar, iki saatten fazla açıkta bırakılan gıdaların besin zehirlenmesine yol açabileceğini söylüyor. Yiyeceklerin hijyen kurallarına göre üretilip buzdolaplarında saklanmasının önemine dikkat çeken Prof.Dr. Koptagel İlgün, "Kremalı, mayonezli, yumurtalı yiyecekler ile pişirilip uygun koşullarda saklanmayan et ve deniz ürünleri bozulma riski en yüksek gıdalar arasında yer alıyor" dedi. Gıda enfeksiyonuna yol açan mikroorganizmaların zehirlenmeleri de beraberinde getirdiğine işaret eden İlgün, ayrıca kişisel temizlik ve temiz su kullanımının da zehirlenmelerde etkin rol oynadığını kaydetti. Bulantı, kusma, karın ağrısı, kanlı ishal gibi şikayetlerin zehirlenme belirtisi olduğunu anlatan Prof. İlgün, şunları kaydetti: "Besin zehirlenmesinde temel önlem kusma ve ishalle ortaya çıkan sıvı ve elektrolit kaybının önlenmesidir. Gıda zehirlenmelerinin erken dönemlerinde mide yıkanması, solumun ve oksijen desteği yapılmaktadır."
 
 
 
 
 
 
 
Kapat
KAPAT