Evdeki hesap okula uymadı

Evdeki hesap okula uymadı

Ekonomi Haberleri

Dünya genelinde dört milyondan fazla öğrenci, kendi ülkesi dışında okurken Türkiye'den 100 binin üzerinde öğrenci başka ülkelerde öğrenim görüyor.

Haftaya 1.19 liraya yükselerek rekorla başlayan dolar, Türkiye'de petrolden, otomobile kadar ithal edilen her şeyin maliyetini yükselttiği gibi çocuklarının daha iyi eğitim alabilmeleri için yurt dışına gönderen velileri etkiledi. Dünya genelinde dört milyondan fazla öğrenci, kendi ülkesi dışında okurken Türkiye'den 100 binin üzerinde öğrenci başka ülkelerde öğrenim görüyor. Yurt dışında okuyan Türk öğrencilerin yılda yaptıkları harcama miktarının ise yıllık 4 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor. Oğlunun yabancı dili daha iyi öğrenebilmesi için ABD'de bir üniversiteye gönderdiğini belirten Muzaffer Doğan, dolardaki atışın en çok kendilerini vurduğunu belirtti. Doğan, "Doların belli periyotlarda yükseleceğini tahmin ettiğimiz için maddi planlarımızı ona göre yapmıştık. Fakat 17 Aralık operasyonlarının kur üzerindeki etkisi bizleri derinden etkiledi. Okulun yıllık ücreti 12.500 dolar, konaklama ve diğer giderleri de eklediğimizde bu rakam 25.000 doların üzerine çıkıyor. İki hafta önce oğlumun senelik okul ve yaşam gideri 51.000 lirayken doların yüzde 7 yükselmesiyle bu rakam 55.000 liraya çıktı. Bu şartlarda oğlumun başladığı okulda tamamlaması mümkün değil" dedi.
Güven Adalı İSTANBUL


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...