Kabin memuru ilanına 4 günde 10 bin kişi başvuru yaptı

Kabin memuru ilanına 4 günde 10 bin kişi başvuru yaptı

Ekonomi Haberleri

Geçtiğimiz yıl 150 milyonu aşan yolcu sayısıyla rekor kıran havacılık sektöründe çalışmak isteyenler birbiriyle yarışıyor.

Filosunu genişletmek isteyen Türk Hava Yolları (THY), geçtiğimiz hafta eleman ihtiyacını karşılamak için 6 Ocak Pazartesi günü resmi internet sitesi üzerinden kabin memuru alacağını duyurdu. Başvuruların da aynı internet sayfasından kabul edileceği belirtildi. Duyurunun çıktığı günden itibaren geçen 4 günde 10 binin üzerinde aday başvuru yaptı. İhtiyacı kadar kabin memuru alacak olan THY'nin 2012 yılında kabin memuru alımı için yaptığı duyuruya 7 günde 27 bin 500 aday başvuru yapmıştı. 235 uçağı bulunan, 105 ülkede 243 noktaya uçuş yapan THY'de 6 bin 947 kabin memuru, 2 bin 938 pilot görev yapıyor. Öte yandan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, 2013'te sivil havacılıkta 150 milyonu aşan yolcu sayısıyla yeni bir rekora imza atıldığını, bunun bir önceki yıla göre yüzde 14.6 artışa tekabül ettiğini ifade ediyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...