Mehdi Eker: 'Kaos lobisi mutfaklara dadandı'

Mehdi Eker: 'Kaos lobisi mutfaklara dadandı'

GÜNDEM Haberleri

Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, ülkede ürün kıtlığı olmadığını, kaos lobisinin mutfaklara dadandığını söyledi.

Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, NTV'nin sorularını yanıtlıyor. Özel Röportaj'da Ahmet Ergen'in sorularını yanıtlayan Eker, ürünlere gelen zamlarla ilgili "Kaos lobisi şimdi de mutfaklara, sofralara dadandı. Herhangi bir ürün için kıtlık söz konusu değil. İthalat sadece terbiye maksatlı" dedi.
'Kırmızı ete 4 lira zam yapıldığı doğru değil'
Eker'in konuşmasından öne çıkanlar;
"Eğer önümüzdeki haftalarda ve aylarda da yağış olmazsa o zaman Allah korusun ciddi bir endişe duyarız. Biz bakanlık olarak 2007 yılında yaşadığımız kuraklıktan sonra biz bir kuraklık eylem planı oluşturduk. Kuraklık test merkezi kurduk. Tedbirlerimizi aldık.Kuru fasülyede gümrük vergisine ilişkin kararname ne alemde? Karanameyi imzaladık. Kaos lobisi şimdi mutfaklara sofralara dadandı. Herhangi bir ürün için kıtlık söz konusu değil. İthalat sadece terbiye maksatlı. Bu konuda haber kaynaklarını doğrulayacak bir yola girmiyor. İthalat lobisinden birisi söylüyor, hemen o da onu habere dönüştürüyor. Herkes birbirini zincirleme etkiliyor. Bu doğru değil. Kuru fasülye üretim geçen sene 200 bin ton, bu sene de 190 bin ton.(ntv)


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...