Gripken lens kullanmayın

Gripken lens kullanmayın

SAĞLIK Haberleri

Uzmanlar, grip vakalarının yoğun olarak yaşandığını bu dönemde lens kullananları daha dikkatli olmaları yönünde uyarıyorlar.

Grip ve soğuk algınlığından kaynaklanan belirtilerin, bağışıklık sisteminin virüslere verdiği bir cevap olduğunu söyleyen Dünyagöz Samsun'dan Opr. Dr. Sefa Kaçar, nbsp;gözde ise bu virüslerin kızarıklık, sulanma, yanma, batma, göz kapaklarında şişlik, ışık hassasiyeti gibi belirtileri ortaya çıkaracağını kaydetti. Elleri sık yıkamak, tek kullanımlık kağıt havlu kullanılması, ortak eşya kullanmamak, gözlere temastan kaçınmanın bulaştırıcılığı azalttığını hatırlatan Dr. Kaçar, "Bu dönemde kontakt lens kullanılmamalıdır. Çünkü lens gözün enfeksiyon kapma riskini artırır. Geçmeyen sulanma, yanma, batma, çapaklanma şikâyetlerinde ise acil olarak bir göz hekimine başvurulmalıdır. Gözde oluşan enfeksiyonlar antibiyotik veya damla gibi ilaçlarla tedavi edilebilir ancak erken müdahalenin büyük önem taşıdığını unutmamak gerekir" dedi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...