13 yıllık hakimin şoke eden intiharı

/ Kaynak: DHA
13 yıllık hakimin şoke eden intiharı

GÜNDEM Haberleri  / DHA

Erzurum Adliyesi'nde görevli Çocuk Mahkemesi Hakimi 46 yaşındaki Alaattin Çambel, oğlunu dershaneye gönderdikten sonra canına kıydı.

Erzurum Adliyesi'nde görevli Çocuk Mahkemesi Hakimi 46 yaşındaki Alaattin Çambel, oğlu İlker Özgür Çambel'i dershaneye gönderdikten sonra beylik tabancasıyla kalbine bir el ateş ederek canına kıydı. Hakim Çambel için Adliye Sarayı önünde düzenlenen törende, gözyaşları sel oldu. Adliye personelini şok eden intihar olayı, dün saat 21.30 sıralarında Yakutiye İlçesi Kazım Karabekir Mahallesi'ne bağlı Terminal Caddesi'ndeki adliye lojmanlarında meydana geldi. Üniversite sınavlarına hazırlanmak için Erzurum'daki bir dershaneye giden 19 yaşındaki İlker Özgür Çambel, kapıyı anahtarla açarak girdiğinde babası Alaattin Çambel'i yatak odasında kanlar içinde buldu. Kız kardeşi Handan İdil'in lise eğitimi için Manisa'da oturan annesini telefonla arayan İlker Çambel ağlayarak acı olayı haber verdi. İlker Çambel, daha sonra babasının yakın çalışma arkadaşlarına da haber verdi. Bunun üzerine Adliye lojmanlarının bulunduğu Akgün Sitesindeki 5'inci blok, 5'inci kata nöbetçi cumhuriyet savcısı ve Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme ekipleri geldi. Evli 2 çocuk babası Alaattin Çambel'in komşuları, silah sesini duymadıklarını söyledi. Bir süreden beri eşiyle sorunları bulunduğu belirtilen Hakim Çambel'in cenazesi otopsi yapılmak üzere Bölge Eğitim Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

ADLİYE'NİN 'GÜLEN YÜZÜ' SOLDU
Adliyenin 'gülen yüzü' olarak tanınan 13 yıllık Hakim Çambel için bugün 2,5 yıldan beri görev yaptığı Adliye Sarayı önünde tören düzenlendi. Cenaze törenine Vali Ahmet Altıparmak, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Apaçık, Baro Başkanı Faruk Terzioğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Uysal Ağaoğlu, Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Adliye Sarayında görevli hakim, savcı ve personel katıldı.

Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Apaçık, Hakim Alaattin Çambel'in hayattan zevk alan ve etrafa neşe saçan, pozitif enerji veren biri olarak tanıdıklarını anlattı. İntiharı 'şok' olarak nitelendiren Cumhuriyet Başsavcısı Apaçık şunları söyledi:
nbsp;"Buradaki heyet hakim beyin ne kadar çok sevildiğini, takdir edildiğini gösteriyor. Geride kalan eşi ve çocuklarına, ailesine, yargı camiasına baş sağlığı diliyorum. Acımız büyük ama zor zamanlarda sabırlı, metanetli olmamız lazım. Mekanı cennet olsun. Önemli olan doğum ve ölüm arasındaki boşluğu nasıl doldurduğumuz. Makamlar mevkiler hepsi gelip geçici. Arkasından 'çok iyi bir insandı' dedirtmek çok önemli. Hakim beyin bunun dedirttiğini biz çok iyi biliyoruz."
nbsp;Adalet Komisyonu Başkanı Hakim Erol Ofluoğlu da, "Kendisinden bir kötü söz bir kötü davranış işitmedim. Erzurum'da kendisini tanıyan komşuları eminim kendisinden razıdır" dedi.

DÜRÜST VE ÖZVERİLİYDİ
Hakim Çambel'in yakın arkadaşı Cumhuriyet Savcısı Sedat Bayrak ise şu konuşmayı yaptı:

nbsp;"Hakka, hukuka, adalete inanan ve buna göre hareket eden bir arkadaşımızdı. Çok güzel günlerimiz geçti. Dürüstçe ve özveriyle görevini yapmaya çalıştı. Kronik rahatsızlığı olmasına rağmen bir gün rapor alıp işi aksattığını görmedim. Daha önce sağlık memuru olduğu için kendi kendine tedavisini yapmaya çalışır, gelir duruşmalarına da girerdi."
nbsp;Baro Başkanı Faruk Terzioğlu ise "Tüm yargı mensuplarına özellikle avukat arkadaşlarımıza hoşgörü ve samimiyet gösterirdi. Her saat kapısını rahatlıkla çalabileceğimiz bir kardeşimizdi. Böyle bir şekilde aramızdan ayrılmış olması bizleri çok üzdü" dedi.

Tören sonrası hakim Çambel'ın tabutunu Vali Ahmet Altıparmak, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Apacık ve oğlu İlker Özgür Çambel cenaze aracına taşıdı. Adliye personeli ile birlikte Oğlu İlker Özgür Çambel ile Başsavcı Apacık'ın tabutu taşırken gözyaşlarını tutamadıkları gözlendi. Hakim Alattin Çambel'in cenazesi toprağa verilmek üzere memleketi Manisa'ya gönderildi.

GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...