Dünyanın en büyük üreticisinde 5 bin kişilik tenkisat

Dünyanın en büyük üreticisinde 5 bin kişilik tenkisat

Ekonomi Haberleri

Dünyanın en büyük çip üreticisi unvanına sahip olan Intel, mevcut 107 bin çalışanından 5 bin kişinin görevine son verileceğini açıkladı.

Dünyanın en büyük çip üreticisi unvanına sahip olan Intel, iş gücünü azaltıyor. Şirket, mevcut 107 bin çalışanından 5 bin kişinin görevine son verileceğini açıkladı. Intel, mali tablosunun tahminlerin altında kalması üzerine kemer sıkma politikasına yöneldi. Intel CEO'su Brian Krzanich, PC sektöründeki yavaşlamadan dolayı satışlarındaki azalmanın kendilerini olumsuz etkilediğini belirtti. CNET sitesine açıklama yapan Krzanich, "2014'te iş dünyasının ihtiyaçlarını karşılamak için kaynaklarımızı daha etkin kullanacağınız. Bu kapsamda iş gücünün azaltılması gerekiyor" dedi. İş gücünün yüzde 5 azaltılmasını öngören Intel, 'iş gücünün azaltılmasının yeniden işe alımlar yapılması, gönüllü entegrasyon programı ve emeklilikleride içerdiğini' belirtti.

Krzanich, veri merkezi ve bulut bilişim alanındaki satışlarının güçlü olmasına rağmen, PC alanında zayıf kaldıklarını, 2014'te tablet bilgisayar çiplerine yöneleceklerini belirtti.

Intel, 2013'te 10 milyon olan tablet çip satışını, bu yıl 40 milyona çıkarmayı amaçlıyor.

Şirket, ABD'nin Arizona eyaletinde faaliyete geçecek Fab 43 çip tesisini de askıya aldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...