TÜSAİD'da İshak Alaton gerginliği!

TÜSAİD'da İshak Alaton gerginliği!

GÜNDEM Haberleri

TÜSİAD'ın Genel Kurulu'na yıllar sonra katılan işadamı Alaton, 17 yıl önceki yönetim için "Utanç verici" dedi. Genel kurulda kısa süreli gerginlik yaşandı.

TÜSİAD'ın 44. Olağan Genel Kurulu Swissotel'de toplandı. Genel Kurul toplantısında TÜSİAD'ın 1997 tarihinde kamuoyuna sunulan demokrasi raporunu hazırlayan Prof. Dr. Bülent Tanör'ün anısına da özel bir oturum düzenlendi. nbsp;Oturum sırasında kürsüye gelen işadamı İshak Alaton, konuşma yapmak istedi. Ancak Divan Başkanı Hüsnü Özyeğin, söz hakkı vermedi. Konuşmaya başlayan Alaton, 1997'de hazırlanan raporun o dönemin TÜSİAD yönetimi tarafından reddedildiğini savunarak tepki gösterdi. Alaton, "Ben aradan 17 yıl geçtikten sonra sizlerle beraber olduğum için kusura bakmayın bana bu zamanı tanıyın. Utanç verici bir yönetim. Sizin adınıza ben utanıyorum. Raporu TÜSİAD reddetti. O günün yönetim kurulu ibra edilmedi. TÜSİAD'ın tarihinde ilk defa yönetim kurulununibra edilmediği bir utancı yaşadım. Ben bugün bunu dile getirmek istedim. Başkan benim sözümü kesti. Hepinizden özür diliyorum" dedi.
Alaton daha sonra kürsüden aşağı indi. Divan Başkanı Hüsnü Özyeğin ise Alaton'a 8 dakikakonuşma süresi verilip verilmemesini oylamaya sundu. Genel Kurul'un kabul etmesi üzerine Alaton yeniden kürsüye geldi. 17 yıl önce yaşananları anlatan İshak Alaton, "TÜSİAD tarihindeilk ve tek defa ibra edilmemem utancını o gün yaşadık ve ben bu utancı bugün yaşamayadevam ediyorum, onun için buradayım" dedi.
Daha sonra kürsüye gelen TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz ise, "Bukonuşmanın içerisinde bu rapor, bu konu vardı ben de inceleme ihtiyacını hissettim. Bir yanlışyapmamak amacıyla. Kurumdan bu raporun kabulüyle ilgili bir sıkıntı olup olmadığını araştırdımve 1997 yılında tüm tartışmalara rağmen bu rapor kabul edilmiştir. Kayıtlarda var olan bana intikal eden bilgi budur. Ayrıca 20 yıldır bu demokratikleşme meselesi çalışılmakta" diyekonuştu.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...