Kadına pembe otopark

Kadına pembe otopark

GÜNDEM Haberleri

Antalya'da bir alışveriş merkezi otoparkında kadın sürücüler için 1 metre daha geniş park alanı ayrılması tartışma başlattı

Antalya'da bir AVM, otoparkta kadınlar için 'pembe park' alanların bulunduğu özel park alanı oluşturdu. Park alanının üzerinde şapkalı kadın figürünün bulunduğu alanları kadınların araçlarını daha rahat park etmesi için bir metre daha geniş yapıldı. Ağustos 2013'te açılan 4 katlı alışveriş merkezinin 3 bin araçlık otoparkında 458 araç yeri bayanların araçlarını park etmesi için ayrıldı. Park alanlarının üzeri pembe şeritlerle sınırlandırılırken, araç yerlerinin hepsinin önüne şapka takan bir kadın portresi de çizildi. Kadın sürücüler uygulamadan çok memnun olduklarını dile getirirken, AVM Müdürü Yavuz Güler, bayanlardan gelen talep üzerine özel park alanı oluşturduklarını söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...