İstanbul YHT'nin kabloları 3.kez kesildi!

İstanbul YHT'nin kabloları 3.kez kesildi!

GÜNDEM Haberleri

İstanbul Yüksek Hızlı Treni'nin (YHT) elektrik kabloları Kocaeli-Sakarya bölümünde kimliği belirlenemeyen şahıslar tarafından üç kez kesildi.

Şu ana kadar toplam 28 kilometrelik kablo kesildi, kesilen kabloların yerine yeni kablolar çekilecek. nbsp;İstanbul Yüksek Hızlı Treni'nin elektrik kabloları, Kocaeli-Sakarya bölümünde üç kez kimliği belirlenemeyen şahıslar tarafından kesildi. Şu ana kadar toplam 28 kilometrelik kablo kesildi. Kesilen kabloların yerine yeni kablolar çekilecek. Konuya ilişkin açıklamada bulunan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Sakarya ve Kocaeli'de YHT hattında kabloların kesilmesi problemiyle karşılaştıklarını belirterek, "Sabotaj olabilir, araştırıyoruz. Herhangi bir problemimiz yok" dedi. Kocaeli'nde kablo kesen şahsın belirli bir bölümünün yandığını söyleyen Elvan, şahsın bulunamadığını ama güvenlik önemlerinin artırıldığını ifade etmişti. Ankara ve İstanbul arasındaki demiryolu ulaşımını 7 saatten 3 saate indirecek YHT hattının açılmasıyla yolcu sayısı 20 milyonu aşacak. Ankara-İstanbul Hızlı Tren Hattı, Marmaray ile bütünleşerek Avrupa'dan Asya'ya kesintisiz ulaşım sağlanacak. Türkiye'nin en büyük iki şehrini birbirine bağlayan bu projeyle kentler arasında sosyal, ekonomik ve kültürel alışveriş artacak ve Avrupa Birliği üyelik sürecinde olan Türkiye, ulaşım altyapısıyla da hazır hale gelecek. İstanbul-Ankara YHT hattının açılmasıyla yolcu sayısı 20 milyonu aşacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...