Bir yılda 2 milyon 156 bin paket sigara yakalandı

Bir yılda 2 milyon 156 bin paket sigara yakalandı

YAŞAM Haberleri

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, gümrüklerde yakalanan kaçak sigaraların içilebilir olup olmadığına bakılmaksızın imha edildiğini belirtti.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, gümrük muhafaza ekiplerince ele geçirilen kaçak sigaraların içilebilir olup olmadığına bakılmaksızın imha edildiğini belirterek, bunların yurt içinde satışına yönelik herhangi bir çalışmalarının bulunmadığını söyledi.
nbsp;
MHP Mersin Milletvekili Ali Öz, Bakan Yazıcı'ın cevaplaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na verdiği yazılı soru önergesi verdi. Öz, geçen yıl yakalanan kaçak sigara miktarını, bu sigaraların piyasa değerini, sigaraların imha edilip edilmediğini ve imha dışında yurt içi veya yurt dışı satış suretiyle bir kazanç elde edilmesi yönünde bir çalışma yapılıp yapılmadığını sordu.
nbsp;
Yazıcı verdiği cevapta, 2013 yılında gümrük muhafaza ekiplerince toplam 2 milyon 156 bin 975 paket sigara yakalandığını ve yakalanan bu sigaraların piyasa değerinin 11 milyon 544 bin 524 lira olduğunu açıkladı. Yazıcı, bin 188 kişi hakkında ise sigara kaçakçılığı yaptıkları gerekçesiyle işlem yapıldığını bildirdi. Yazıcı, Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu kapsamında bu kişilerle ilgili üç nbsp;yıldan altı yıla kadar hapis, 20 bin güne kadar adli para cezası verilmesi için işlem başlatıldığını kaydetti.
nbsp;
Yazıcı, 2013 yılında ele geçirilen bütün sigaraların içilebilir olup olmadığına bakılmaksızın Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu kapsamında imha edildiğini belirterek, yakalanan kaçak sigaraların yurt içine veya yurt dışına satışına yönelik yürütülen herhangi bir çalışmaları bulunmadığını da belirtti.


Şükran KABAN/TÜRKİYE GAZETESİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...