WhatsApp'ın satışı da çökmesi de ayrı olay!

WhatsApp'ın satışı da çökmesi de ayrı olay!

TEKNOLOJİ Haberleri

Facebook 19 milyar dolara WhatsApp'ı satın aldı. WhatsApp'ın ne kadar 'kritik' olduğu ise uygulamanın kullanılamadığı saatlerde ortaya çıktı.

Facebook'un, WhatsApp'ı satın aldığını duyurması haftanın en önemli gelişmesi oldu. Bu, teknoloji dünyasında son 10 yılın en büyük satın alımı anlamına geliyor. Facebook'un patronu Mark Zuckerberg, amaçlarının dünyayı daha açık ve bağlantıda tutmak olduğunu belirtiyor. Satın almanın resmi olarak tamamlanmasının ardından WhatsApp'ın kurucusu olan Jan Koum, Facebook yönetim kuruluna katılabilecek. Bu arada, Zuckerberg ile Jan Koum'ın 24 – 27 Şubat tarihleri arasında Barcelona'da düzenlenecek olan 'Mobil Dünya Kongresi'nde bir araya gelmesi bekleniyor. WhatsApp'ı şu anda 450 milyondan fazla kişi kullanıyor ve uygulamaya her gün 1 milyondan fazla kişi üye oluyor. Hatırlatmakta fayda var; yine Facebook tarafından satın alınan Instagram'a 700 milyon dolar ödenmişti. WhatsApp'ın ne kadar kritik ve yeni kuşak arasında ne kadar yaygın olduğu ise Cumartesi gecesi kanıtlandı. Güncelleme işlemleri nedeniyle birkaç saat kullanılamayan uygulama hakkında binlerce tweet atıldı. Özellikle #whatsappbozulunca ve #Whatsappsızkalıncaben etiketleriyle yazılanlar ilgi çekiciydi. "Hayat durdu sanki" yazan da vardı, 'kısa süreli kalp krizi geçirdiğini' söyleyen de. Ama bir dönemin yıldız ismi şarkıcı 'Küçük İbo'nun eski bir klibinden alınan görüntüyle hazırlanan 'caps' durumu tam anlamıyla özetliyordu...

nbsp;WhatsApp'ın satışı da çökmesi de ayrı olay!
WhatsApp önceki gün devre dışı kaldığında twitter'da Küçük İbo'nun bu caps'i yayıldı.

WhatsApp'ın çöktüğü saatlerde birçok kişi, Twitter'da tepkilerini paylaştı. "Hayat durdu sanki" diyen bile vardı...

Kadir Sönmez/TÜRKİYE GAZETESİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...