Dizayn Grup'tan teknoloji yatırımı

Dizayn Grup'tan teknoloji yatırımı

Ekonomi Haberleri

Mir Teknoloji Holding, Türkiye'de bir ilki başararak Ar-Ge'yi üretime dönüştürmede teşvik alabilen ilk ve tek firma oldu.

Dizayn Grup adı ile kurulduğu günden bu yana odağında Ar-Ge olan Mir Teknoloji Holding, üretime dönüştürdüğü sayısız teknoloji patentine ek olarak, Ar-Ge'yi yatırıma dönüştürme teşviğini alabilen ilk ve tek firma olması ile teknoloji üretme ve gerçekleştirme gücünü bir kez daha gösterdi.

1 Ocak 2012 tarihinden itibaren ülkemizde uygulanmaya başlanan yatırım teşvik sistemi kapsamında birçok firma, yatırım yaptıkları bölgeye göre değişen oranlarda teşvik alabiliyor. Yatırım teşvik sistemi Türkiye'yi 6 bölgeye ayırarak farklı destek oranları öngörüyor. nbsp; 1 numaralı bölge en düşük teşvik oranına sahipken 6 numaralı bölge en yüksek oranda destekleniyor. Öte yandan, bu teşvik kapsamında ARGE çıktılarının yatırıma dönüştürülmesinin desteklenmesi amacıyla, ilgili bakanlar kurulu kararına göre (Karar Sayısı: 2012/3305 19.06.2012-28328 Resmi Gazete) göre beşinci bölge kapsamında teşvik alabilmek mümkün. Mir Teknoloji Holding, endüstriye dönüştürülebilir teknolojiler üretmedeki rakipsiz gücünü ortaya koyarak 2. Bölge sayılan Çorlu'da yatırım yapmasına rağmen 5. Bölge teşviği almayı başaran ilk ve tek firma oldu.

40.000.000 TL tutarındaki bu dev yatırım, Ar-Ge projelerinin gerçekleştirilmesi, Ar-Ge projelerinin çıktılarının ürüne dönüştürülebilmesi açısından da oldukça anlamlıdır. Son yıllarda bir çok ARGE teşviği alan firma olmasına rağmen, ARGE çıktılarının yatırımı ile ilgili bu teşvikten yararlanabilen bir başka firma olmamıştır. Mir Teknoloji Holding'in aldığı bu teşvik, Ar-Ge yapan Türk şirketleri için yol gösterici, çığır açan bir örnek konumundadır.

Mir Teknoloji Holding'in Ar-GE ve teknoloji odağı, bünyesinde barındırdığı başta Dizayn Grup olmak üzere çeşitli firmalar üzerinden ürüne, geleceği tasarlayan çıktılara dönüşüyor. Sadece teknoloji geliştirmekle kalmayıp bu teknolojileri farklı şirket ve markaları altında uzun yıllardır ürüne dönüştüren Mir Teknoloji Holding, aldığı bu teşvik sayesinde Türkiye'de bir ilki başardı. Şu ana kadar bir benzeri yapılamayan bu girişim sayesinde ülkemize benzersiz bir yatırım ve gelecekteki yatırımlar için paha biçilemez bir temel kazandırdı.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...