'17 Aralık Türkiye'nin geleceğini ve çözüm sürecini hedef aldı'

'17 Aralık Türkiye'nin geleceğini ve çözüm sürecini hedef aldı'

Ekonomi Haberleri

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "17 Aralık süreci aslında doğrudan doğruya iki şeyi hedef alıyor; Türkiye'nin istikrarı ve güven ortamı ve çözüm süreci" dedi.

İskenderun'da konuşan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "17 Aralık süreci aslında doğrudan doğruya iki şeyi hedef alıyor; Türkiye'nin istikrarı ve güven ortamı, bir de aslında Türkiye'nin geleceği, hepimizin geleceği açısından çok önemli olan çözüm süreci" dedi. Çözüm sürecinin Türkiye açısından çok kritik olduğunu vurgulayan Bakan Şimşek, Kaybettiğimiz 35-40 bin cana değer biçemeyiz. Kimisine göre 350 milyar dolar, kimisine göre 1 trilyon dolarlık kaynağı terörle mücadeleye harcadık. Şimdi, bu kaynağı hem bölgemiz hem Türkiyemiz için kalkınma, eğitim, altyapı, araştırma geliştirme için yani ülkenin bir bütün olarak ayağa kalkması için harcayacağız." 1990 yılında Türkiye'de milli gelirin 213 milyar dolar olduğunu, 2002'nin sonunda 17 milyar dolar artarak 230 milyar dolara yükseldiğini belirten Şimşek, "Yani yerimizde saymışız, dünya hızla ilerlemiş. 2013 yılında, siyasi istikrar sayesinde son 60 yılın en büyük küresel krizine rağmen Türkiye'ye, 230 milyar dolardan aldığı milli gelirini, 820 milyar doların üzerine çıkardı. 2002 yılında Türkiye'de kişi başına milli gelir, Avrupa Birliği ortalamasının yüzde 37'siydi. Geçen sene bu oran yüzde 59'una çıktı. Siyasi istikrar, çok çok anlamlı, önemli. Çünkü istikrar olmadan bu ülkede reform yapılamıyor" diye konuştu.AA nbsp;


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...