Dink cinayeti sanığına devletten tazminat

Dink cinayeti sanığına devletten tazminat

GÜNDEM Haberleri

Erzurum 1. Ağır Ceza Mahkemesi,Hrant Dink cinayetinden 22 ay hapis yattıktan sonra beraat eden Mustafa Öztürk'e 20 bin lira tazminat ödenmesine karar verdi

22 ay hapis yattıktan sonra beraat eden Öztürk, Hazine aleyhine maddi ve manevi tazminat davası açtı. nbsp;Cumhuriyet Savcısı Erol Taslak da, mahkemeye sunduğu mütalasında Öztürk'e tazminat ödenmesini istedi. nbsp;Erzurum 1. Ağır Ceza Mahkemesi, Öztürk'ün Hazine aleyhine açmış olduğu davayı kısmen kabul ederek, 20 bin lira manevi tazminat ödenmesine hükmetti. nbsp;Öztürk, mahkemenin ardından yaptığı açıklamada, Erhan Tuncel'in verdiği ifade nedeni ile 2007'de tutuklandığını hatırlattı, "2 yıl boyunca F tipi hücrelerde tek başıma ve psikolojik işkencelere maruz kaldım. Cinayetin kilit ismi, cinayetin kara kutusu gibi yaftalarla ve aileme karşı iftiralarda bulunuldu" dedi. nbsp;Öztürk, tazminat davasını kendisini mağdur eden hukuka karşı hakkını tescil etmek olarak değerlendirdi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...