Fethiye'de tanıdık provokasyon

Fethiye'de tanıdık provokasyon

GÜNDEM Haberleri

HDP'ye saldırıların sosyal medya üzerinden organize edilmesi ve bazı yerlerde dışarıdan katılımların da olması provokasyon şüphesini güçlendiriyor.

Seçim tarihi yaklaştıkça tansiyon yükseliyor. Ancak Kürt cephesinde farklı bir hareketlilik var. Doğu'da başta Uludere ve Cizre nbsp;olmak üzere bir çok yerde gerginlikler yaşanıyor. 14 ay sonra ilk kez terör saldırısı sonucunda şehit verildi. Şırnak Uludere'de ve Diyarbakır'ın Lice ilçesinde halk güvenlik güçleri ile karşı karşıya geldi. Lice'de gerilim halen sürüyor. Doğu'daki gerilimle eş zamanlı olarak Akdeniz, Ege, Marmara ve Karadeniz'de seçim çalışması yürüten Halkların Demokratik Partisi'ne (HDP) yönelik saldırılar gerçekleştirildi. Karadeniz'de seçim çalışması yürüten HDP heyeti saldırılar nedeniyle ziyaretlerini yarıda keserek bölgeden ayrılmak zorunda kaldı. Türkiye genelinde bir anda yükselen tansiyon "Birileri Kürt sokağını karıştırmak mı istiyor?" sorusunu gündeme getirdi. HDP Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü seri saldırıların özel harp organizasyonu olabileceğini savundu. Saldırıların sosyal medya üzerinden organize edilmesi ve bazı yerlerde dışarıdan katılımların da olması provokasyon şüphesini güçlendiriyor.
Saldırılar İzmir'de başladı. Urla'da seçim bürosu açmak isteyen HDP'liler önce saldırıya uğradı daha sonra da ilçe merkezine alınmadı. nbsp;Karadeniz turuna çıkan HDP heyeti Giresun, Ordu ve Zonguldak'ta saldırılara maruz kaldı. Ertuğrul Kürkçü'nün de aralarında bulunduğu heyet Ordu'da seçim bürosunda saatlerce mahsur kaldı. HDP heyeti güvenlik güçlerinin yoğun tedbirleri altında saatler sonra binadan çıkabildi. Kürkçü'nün bindiği taksi protestocular tarafından yumruklandı. Buradaki eylemlerin bazı kuruluşlar aracılığıyla sosyal medya üzerinden organize edildiği belirtildi.
HDP Eş Başkanı Sabahat Tuncel'in katıldığı Aksaray'daki etkinlikte de olaylar çıktı. Polisin araya girmesiyle olaylar önce yatıştı ancak akşam sosyal medya üzerinden yeniden organize olan yaklaşık 5 bin kişi HDP il binasına doğru yürüdü. Polis öfkeli kalabalığı ancak biber gazıyla dağıtabildi. Çıkan olaylarda 1'i polis 38 kişi yaralandı. En son Muğla'nın Fethiye ilçesinde HDP'lilere yönelik saldırılar yaşandı. Fethiye'deki saldırılarda da ilçe dışından çok sayıda kişinin rol aldığı iddia ediliyor. Türkiye genelinde peş peşe yaşanan organize saldırılar gizli bir elin devrede olduğu iddiasını güçlendiriyor.
Melik Duvaklı/TÜRKİYE GAZETESİ


HDP'YE SALDIRIYI TARAFLAR DEĞERLENDİRDİ:
ÇÖZÜM SÜRECİNE DARBE GİRİŞİMİ

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...