Kadınlar ve erkekler akıllı telefon alırken nelere dikkat ediyor?

Kadınlar ve erkekler akıllı telefon alırken nelere dikkat ediyor?

TEKNOLOJİ Haberleri

Araştırma şirketi Nielsen'in 58 ülkede internet üzerinden kadın ve erkeklerin akıllı telefon alırken nelere dikkat ettiğini gösteren anket yaptı.

Akıllı telefon satın almada cinsiyet farkının getirdiği sonuçlara bir ışık tutan bu anketi, Mashable ve Statista analiz ediliyor. Nielsen'in internet üzerinden gerçekleştirdiği anketin sonuçlarına Mashable ve Statista'nın yaptığı analize göre; akıllı telefon fiyatlarına kadınlar,erkeklere göre daha çok önem veriyor daha çok fiyat etiketlerine bakıyor.Akıllı telefonun diğer fonksiyonlarına sıra geldiğinde anketin analizi;pil ömrü,işletim sistemi ve donanım gücü bakımından erkeklerin bu konuda daha ince eleyip sık dokuduğunu gösteriyor. Ankette ki açık ara fark ise donanım gücünün olduğu anlaşılıyor. Donanım gücüne önem bakımından erkekler, kadınların bir adım önüne geçiyor.Açık ara farka başka bir yönden bakmak gerekirse eğer kadınlar,erkeklerden daha fazla kamera kalitesine bakıyor. ankeDoğanın kanunu olarak bildiğimiz kadınların erkeklerden her şeye daha estetik açıdan bakması burada bir sonuç vermiyor.Akıllı telefon dizaynlarına kadınlar da erkeklerde eşit ölçüde bakıyor.
DONANIM GÜNLÜĞÜ
Kadınlar ve erkekler akıllı telefon alırken nelere dikkat ediyor?

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...