Arınç, Twitter'in ne zaman açılacağını açıkladı

/ Kaynak: AA
Arınç, Twitter'in ne zaman açılacağını açıkladı

GÜNDEM Haberleri  / AA

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, erişimi engellenen Twitter'ın hangi şartlarda ve ne zaman açılacağı hakkında bilgi verdi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "CHP, bu seçimde büyük bir kumar oynuyor. Ya yeni bir CHP olarak Mansur Yavaşların, Lütfü Savaşların, Sabri Erbakanların partisi olmaya dönecek veyahut bir zamanlar yolsuzluk dosyaları önünde poz verdikleri, sonunda affedip aday yaptıkları Sarıgüllerin CHP'si olacak. Bize göre hava hoş. Yazı da gelse tura da gelse biz kazanacağız inşallah" dedi.
nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp;
Manisa'da bir yerel kanaldan canlı yayınlanan bir programda soruları yanıtlayan Arınç, seçim çalışmalarını çok hareketli geçirdiklerini, partisinin mitinglerine katılımın, önceki yıllara göre 2-3 kat fazla olduğunu söyledi.
nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp;
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve hükümete haksızlık yapıldığına inanan binlerce insanın, AK Parti'ye destek olmak için meydanlara koştuğunu, mitinglerin, AK Parti'ye vurmak, dövmek isteyenlerin amaçlarına ulaşamadığını gösterdiğini belirten Arınç, seçimler öncesi yerel yönetimlerden çok merkezi hükümetin tartışıldığını, hükümeti yıkma, aciz bırakma, itibarını zedeleme amaçlı çok kötü şeyler yapıldığını, buna karşı hükümetin kendini savunma noktasında olduğunu anlattı.
nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp;
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun hükümete hakaret ettiğini dile getiren Arınç, bu seçimlerin, hükümete yönelik eleştirilerin ne kadar karşılık bulduğunu, halkın buna ne kadar itibar edeceğini göstereceğini, bu özellikleriyle bir genel seçim havasını da yansıttığını kaydetti.
nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp;
Arınç, Kılıçdaroğlu'nun, hakaret ve gaflarıyla meşhur olduğuna değinerek, "Bazen sinirlendiğinde 'anasının a'sı' diyecek kadar edepten yoksun bir insan. Bir siyasetçiye, bir ana muhalefet liderine yakışmayacak sözler ediyor. Hepsi kanunen suç, ahlaken yanlış ifadelerle hakaret ediyor" diye konuştu.

Arınç, Twitter'a erişimin engellenmesiyle ilgili "Gezi olaylarında öyle tweetler yaşandı ki... Suç işlenmesi karşısında her ülke kendi tedbirini alır. Son olayda 3-4 kişi, zarar gördüğünü ifade eden insan, mahkemeye başvurmuş. Biri kadın, ev hanımı, 'Benim adıma Twitter'da hesap açılmış. Bu hesaptan porno yayın yapılıyor, ben rezil oldum.' diyor. Mahkeme de karar vermiş; 'Buna erişim yasaklansın.' Bunları da TİB, Twitter merkezine duyurmuş ama merkez uygulamamış. Defalarca uygulamayınca TİB, geçici olarak erişimi kapatmış. Twitter şimdi mahkeme kararlarını uygularsa bizimkiler de onu açacaklar. Karşılıklı anlayış içinde belki bu akşamdan itibaren Twitter açılmış olur. Kimse merak etmesin. Biz iyilikten, güzellikten yanayız, Twitter dünyasının güzelliklerini de biliriz. Mesela 'Ben bu sabah Akhisar'a gidiyorum' dedim sadece. Çalışmalarımı anlatıyorum. Nasıl ulaştı, erişime nasıl açıktı bilmiyorum o sırada, düşmüş. Düşünce de beni sağdan soldan aradılar, 'Herkes tweet atamıyor, siz nasıl atıyorsunuz' diye. Özel bir çabamız olmadı. Allah kapıları açıyor demek ki iyi niyet olursa Twitter bile açılır. (Yolsuzluk iddialarıyla ilgili) Diyelim ki bazı bakanlar ve çocuklarıyla ilgili iddialar var, başbakana ait olduğu söylenen teypler, kasetler var. Bunlar yeni şeyler değiller ki. Bunlar belli zamanlarda herkes için çıkarırlar. Siyasette yolsuzluk iddiası ilk defa değildir. Geçmişte korunanlar bizim dönemimizde korunmaz. Biz şunu biliyoruz, insanlar beşerdir şaşar, hata yapabilir. En yakınımızda bile olsa hata yapan insanları hele yolsuzluk, zimmet, suistimal gibi çirkin işlere bulaşmış ne kadar insan varsa onları yanımızda tutmayız. Onlar yargılanır aklanabilirlerse yanımıza gelirler, aklanamazlarsa cehennemin dibine kadar giderler" dedi.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...