Sandığa paralel koruma

Sandığa paralel koruma

GÜNDEM Haberleri

11'er kişiden oluşan sandık timleri, güvenli bir şekilde oy kullanılmasının yanı sıra, muhtemel provokasyonlar ve hilelere karşı teyakkuzda olacak.

AK Parti, 30 Mart'ı problemsiz geçirmek için sandık harekatı başlattı. Yapılan planlama çerçevesinde, Genel Başkan Yardımcıları ve teşkilat yöneticileri yurdun dört bir yanına dağıldı. Özellikle sandık başlarında görev yapacak "müşahitler" ile "müşahit yardımcıları" her türlü ihtimale karşı uyarılıyor. Seçim günü sandık başında "müşahit", "müşahit yardımcısı"yla birlikte, gözlemcilerden oluşan dörder kişi görev alacak. Ayrıca, seçim mahallinde bulunacaklarla birlikte 11'er kişi, 30 Mart'ın sağlıklı bir şekilde geçirilmesi için çalışacak. Bu görevliler, güvenli bir şekilde oy kullanılmasının yanı sıra, muhtemel provokasyonlar ve hilelere karşı teyakkuzda olacak. AK Partili yöneticiler, yaptıkları toplantılarda özetle şu uyarıları yapıyor:
gt; Oy kullanma işlemi başlamadan en az 1 saat önce görev yerinizde bulunun.
gt; Paralel yapının her türlü oyunu ve manipülasyon ihtimaline karşı uyanık olun, sandıkları bir an olsun boş bırakmayın.
gt; Seçim günü, sandık çevresinde, "sandık kurulu başkan ve üyeleri, adaylar, milletvekilleri, o sandık bölgesinde kayıtlı seçmenler, görevli müşahitler ve bina sorumluları" dışında kimsenin bulunmamasına dikkat edin.
gt; Seçim kurullarına, "itiraza yetkili kişiler ile temsilciler"in isimleri verildi. Çevrenizdeki kişilerin belgelerine dikkat edin.
gt; Sandık çevresinde bir suç işlenmesi halinde, sandık kurulunun durumu tutanağa geçirmesini ve ilgili hakkında işlem yapmasını sağlayın.
gt; Bazı bölgelerde oy kullanılmasına engel olmaya çalışanlar çıkabilir. Düzeni bozmaya kalkışanları, karışıklığa meydan vermeden hemen kolluk güçlerine bildirilmesini sağlayın.
gt; Sandık alanında, siyasi partiler veya adaya ilişkin rozet, amblem, propaganda amaçlı yayınlar taşınamaz. Bu kuralın uygulanmasına dikkat edin.
gt; Oyların sayımı, dökümü ve tutanaklara geçirilmesi sırasında çok dikkatli olun. Düzeni bozmaya kalkışanları kolluk güçlerine bildirin.
gt; Tutanaklar, YSK'ya ve Genel Merkeze ulaşıncaya kadar görev alanınızdan ayrılmayın.
gt; Oyların sayımı sırasında hemen Genel Merkez'de yetkili kişilere kurduğumuz sistem üzerinden sonuçları bildirin.
Oğuzhan Şahin/TÜRKİYE GAZETESİ

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...