O saldırgan Meclis'e böyle girmiş - İZLE

/ Kaynak: DHA
O saldırgan Meclis'e böyle girmiş - İZLE

GÜNDEM Haberleri  / DHA

CHP lideri Kılıçdaroğlu'na yumruk atan Orhan Övet'in, CHP Grup Toplantısına kadar TBMM için 3 saat dolaştığı ortaya çıktı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na Grup Toplantısı'na gittiği sırada koridorda yumruk atarak saldırıda bulunan Orhan Övet'in TBMM'ye girişini gösteren 4 ayrı güvenlik kamerası görüntüsü incelemeye alındı.

Güvenlik kamerası kayıtlarında Övet'in dün saat 10.31'de Dikmen Caddesi üzerinde bulunan ziyaretçi kabul noktasından giriş yapıyor. Burada X-Ray cihazından geçen Övet, ardından ziyaretçi kabul çıkışından bahçeye giriyor. Bahçede yavaş adımlar atan ve bir süre bekleyerek etrafını izleyen Övet, ardından yaklaşık 400 metre uzaklıkta bulunan 3 nolu kapıya ilk güvenlik noktasına girişinden 13 dakika sonra geliyor. Burada tekrar X-Ray cihazından geçen Övet'i polis cihazın ardından elle üzerini arıyor. Bir süre polisle konuşan Övet'in ardından Grup toplantı salonuna giriyor ve saat 13.30'da başlayacak olan CHP Grup Toplantısına kadar TBMM içinde geziyor.

"SEÇİMDEN ÖNCEKİ KONUŞMALARINDAN RAHATSIZ OLDUM"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na TBMM'de saldırı gerçekleştiren Orhan Ö., polise verdiği ilk ifadesinde herhangi bir örgütle bağlantısı olmadığını belirterek, saldırıyı Kılıçdaroğlu'nun seçimden önceki konuşmalarından rahatsız olduğu için gerçekleştirdiğini iddia etti.
nbsp;CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yumruklu saldırının ardından gözaltına alınan Orhan Ö., polise verdiği ilk ifadede Kılıçdaroğlu ile Hasanoğlan'a geldiğinde karşılaştıklarını belirterek, "Saldırıyı 1 ay önce planladım. Seçimden önceki konuşmalarından rahatsız olmuştum. Kendi başıma yaptım, herhangi bir örgütle bağlantım yok" dedi.

Polisin zanlı Orhan Ö.'nün evinde arama kararı çıkarması beklenirken, Ankara Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele ekipleri saldırganın bağlantılarını çözmek için geniş çaplı bir çalışma yürütüyor. Saldırganın kimliğinin parmak izi tespiti ile belirlendiği öğrenilirken, CHP'nin Kılıçdaroğlu adına bir şikayet dilekçesi verebileceği kaydedildi. Polis ayrıca, saldırganın Facebook sayfasını da inceliyor.

GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...