Çözüme yasal güvence

Çözüme yasal güvence

GÜNDEM Haberleri

Hükümet, çözüm sürecinde rol üstlenen siyasiler, bürokratlar ve askerlerin ileride 'suçlu' pozisyonuna düşmemesi için yasa hazırlığına başladı.

Hükümet'in terörü sonlandırmak için başlattığı çözüm süreci önemli bir dönemece giriyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın hafta başı kurmaylarıyla yaptığı çözüm zirvesinde, bugüne kadar atılan adımlar ile bundan sonraki yol haritası masaya yatırıldı. nbsp;
ŞEFFAFLIK GEREKLİ
Çözüm sürecinin yasal güvenceye kavuşturulması önerisi toplantının ana gündem maddesiydi. Zirvede, bu güvencenin sadece siyasiler açısından değil, devlet görevlileri ve askeri kanat için de gerekli olduğu görüşü benimsendi. Toplantıda bu konuda yapılan değerlendirmeler şöyle: "Şimdi yapılması gereken, süreci yasal güvenceye almak. Sürecin aktörlerinin verdikleri kararlardan dolayı ileride suçlu sayılması tehlikesini ortadan kaldırmak gerekiyor. Bu MİT yasasıyla bir ölçüde yapıldı. Ama yeterli değil. Çünkü orada sadece terör örgütleri ile görüşme yapılmasına vurgu yapılıyor. Terörle mücadele sürecinde karar verenlerin, siyasiler veya askerlerin yaptıklarının tanımlanması gerekecek. Bu konuda şeffaflık sağlanması gerekiyor."
BDP'YLE GÖRÜŞME
Bu değerlendirmelerin ardından BDP'nin daha önce hazırladığı 'Toplumsal Barış ve Müzakere Kanun Teklifi' de dikkate alınarak İçişleri Bakanlığı'nın bir yasal düzenleme hazırlanması kararlaştırıldı. HDP heyeti ile önceki gün jet hızıyla bir görüşme gerçekleştirildi. Sürecin yasal güvenceye kavuşturulmasına ilişkin yapılacak çalışmalar burada da gündeme geldi.
Yücel KAYAOĞLU / TÜRKİYE GAZETESİ



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...