Borsa zirveye koşarken, yine sokak terörü hortaladı!

Borsa zirveye koşarken, yine sokak terörü hortaladı!

Ekonomi Haberleri

Gezi Parkı olaylarının yıl dönümünde patlak veren Okmeydanı provokasyonları, borsanın zirve noktalarında tertiplenmesi bakımından da benzerlik taşıyor.

Geçen yıl mayıs ayında borsa, Türkiye'nin iki kredi derecelendirme kuruluşundan da "yatırım yapılabilir" notu almasının ardından 94 bin puana kadar tırmanmıştı. Bu sürecin hemen ardından patlak veren Gezi Parkı olayları ve artan tansiyon finansal piyasaları sarsmış, borsada sert düşüşler yaşanmış, faiz ve dolar yükselmişti. Bu yılın ilk çeyreğinde de 61 bin puanla "dip" seviyesini bulan ve yerel seçimlerin ardından yönünü yukarı çeviren borsa, yeniden 80 bin yolculuğuna çıktı. TCMB'nin faiz indirimiyle BIST 100 endeksi, 78 binin üzerine çıkarak yılın zirvesini gördü. Tam da bu sırada tıpkı "Gezi" olaylarında olduğu gibi "Okmeydanı" provokasyonu başladı. Ne var ki 'Gezi'den tecrübeli olan finansal piyasalar, bu defa daha dirençli duruyor.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...