Turkcell'den yeni akıllı telefon

Turkcell'den yeni akıllı telefon

TEKNOLOJİ Haberleri

Turkcell, yeni akıllı telefonu T50′yi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde düzenlediği özel bir etlinlikle görücüye çıkardı.

T serisinin en yeni üyesinin tanıtımında konuşan Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, inandıkları vizyonun peşinde inovasyonla ilerlediklerini ve odaklarında müşterilerin olduğunu belirtirken, segmentasyona ayrı bir önem verdilklerine dikkat çekti.
Artık müşterilerine dört farklı ekranda dört farklı bağlantı yoluyla bilgiyi aktardıklarını belirten Ciliv, data trafiğinde Türkiye'deki tüketimin 4 yıl içinde 160'a katlandığına ve 2023 itibarıyla bunun çok daha yüksek bir noktaya geleceğini öngördüklerini ifade etti. Data tüketiminin artışında T serisi telefonların önemli bir rol oynadığını vurgulayan Ciliv, bu cihazları kullananların aktif kullanıcı olduğunu dile getirdi.
Turkcell'in en yeni akıllı telefonu T50'nin en dikkat çekici özelliği 4G LTE bağlantısına sahip olması. Henüz Türkiye'de 4G hizmeti sunulmaya başlanmasa da, KKTC'de Kuzey Kıbrıs Turkcell'in bu hizmeti beta olarak sunduğunu belirten Süreyya Ciliv, sahnede hız testi gerçekleştirmeyi de ihmal etmedi. Gerçekleştirilen testte indirme hızı 135 Mbps'ye dayanırken, Ciliv bu hızın 140 Mbps'ye kadar çıktığının altını çizdi.
1280 x 720 piksel çözünürlüğünde 5 inç ekran barındıran T50'de dört çekirdekli, 1.2 GHz Qualcomm 8926 işlemci ve 1 GB RAM bulunuyor. 13 megapiksel arka kamera ve 2 megapiksel ön kameraya sahip olan Turkcell T50, 1080p video kaydı yapabililyor. 16 GB dahili hafıza, hızlı şarj özellikli 2300 mAh kapasiteli pil gibi teknik özellikleri bulunan Turkcell'in yeni akıllı telefonu kutusundan Android 4.4.2 KitKat işletim sistemiyle birlikte çıkacak.
Turkcell T40'in yeni versiyonuyla görücüye çıkan kolay kullanım menüsünü de barındıran Turkcell T50, haziran sonunda 699 TL'den satışa sunulacak. Ciliv Turkcell T50'nin muadili cihazlarının ortalamasından 1000 TL daha ucuz olduğunun altını çizdi. T50'nin üretimi ilk etapta Çin'de, daha sonraysa Vestel tarafından Türkiye'de gerçekleştirilecek.
Turkcell'den yeni akıllı telefon

Turkcell T50 ile beraber teknoloji dünyasının eğilimlerine yönelik olarak hazırladığı egzersiz bilekliği Turkcell T-Fit'i de duyurdu. T-Fit ile sağlıklı yaşam sloganına sahip olan bileklik 119 TL'den satışa sunulacak. Adımsayar, kalori bilgilendirmesi, uyku kalitesi bilgilendirmesi ve titreşim bildirimli alarm gibi özelliklere sahip olan bileklik, T-Fit uygulamasıyla birlikte kullanılacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...