Türkiye, konut fiyatı artışında devler liginde

Türkiye, konut fiyatı artışında devler liginde

Ekonomi Haberleri

Knight Frank şirketinin araştırmasına göre Türkiye, konut fiyatlarının en çok yükseldiği ülkelerden biri oldu.

Küresel konut araştırmalarıyla bilinen Knight Frank şirketinin araştırmasına göre, geçen yıl konut fiyatlarının en çok yükseldiği ülkelerden biri Türkiye oldu. Küresel konut fiyatlarına yönelik araştırmalarıyla bilinen Knight Frank şirketi, geçen yılın konut fiyatları en çok yükselen ülkelerini sıraladı. Hükümetin konut balonunun önüne geçmek adına aldığı sıkı önlemlere rağmen, Dubai listede ilk sırada yer aldı. Geçen 12 ayda Dubai'de konut fiyatları yüzde 27,7 değerlendi. 54 ülkenin değerlendirildiği listede ikinci sırada Çin, üçüncü sıradaysa Estonya yer aldı.

Ülkelerde konut fiyatları sırasıyla yüzde 17,5 ve yüzde 16,2 değerlendi. Bu ülkeleri ABD, Avustralya ve İzlanda takip etti. ABD'de fiyatlar yüzde 10,3, Avustralya ve İzlanda'da sırasıyla yüzde 10,9 ve yüzde 9,7 değerlendi.

TÜRKİYE DE LİSTEDE

Konut fiyatlarının en çok yükseldiği ülkeler listesine gelişen ülkelerden Brezilya ve Türkiye de girdi. Hem Brezilya hem de Türkiye'de konut fiyatlarının geçen yıl yüzde 9'un üzerinde değerlendiği görüldü.

AVRUPA'DA FİYATLAR DÜŞÜYOR

Knight Frank şirketinin araştırmasına göre Avrupa ülkelerinde konut fiyatları geçen yıl değer kaybetti. Hırvatistan, Kıbrıs ve Yunanistan bu alanda en dikkat çeken ülkeler oldu. Ülkelerde konut fiyatları sırasıyla yüzde 9,7, yüzde 8,7 ve yüzde 8,4 değer kaybetti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...