Suriye sınırındaki iller aşılanıyor

Suriye sınırındaki iller aşılanıyor

SAĞLIK Haberleri

Suriye'deki savaş nedeniyle Türkiye'ye gelen Suriyeli mültecilerin beraberinde getirdikleri hastalıklara karşı Sağlık Bakanlığı ve UNİCEF harekete geçti.

Suriye'de yaşanan iç savaş nedeniyle Türkiye'ye akın eden Suriyeli mültecilerin beraberinde getirdikleri hastalıklara karşı Sağlık Bakanlığı ve UNİCEF harekete geçti. Türkiye'de çocuk felci aşı kampanyası kapsamında Suriye sınırındaki illerde gerçekleştirilen aşılama çalışmalarının ardından, Van, Diyarbakır, Siirt, Hakkari, Batman ve Mersin'de de iki tur aşı kampanyası düzenlendi. Yapılan iş birliğiyle öncelikle Suriye ile sınırı bulanan illerdeki çocukların 'çocuk felcine' karşı aşılanmasının hedeflendiği öğrenildi. nbsp;Van'da startı verilen çalışma ile merkez ve ilçeler dahil olmak üzere toplamda 136 bin çocuğa ulaşılması amaçlanıyor.
EBRU KARATOSUN ANKARA



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...