Yalçın Akdoğan'dan önemli açıklamalar

Yalçın Akdoğan'dan önemli açıklamalar

GÜNDEM Haberleri

Çözüm süreciyle bölgede iklimin değiştiğini belirten Yalçın Akdoğan, örgütün sivil halkı kalkan yaparak gerilimi yükseltme stratejisi izlediğini söyledi.

Bu olaylara kadar bölgede nasıl bir iklim vardı, bugün nasıl bir iklim oluşturulmak isteniyor? Çözüm sürecinden sonra bölgede iklimin değiştiğini gördük. Turizm, ticaret, sanayi, kültür alanı, sosyal alanı, her alanda ciddi bir canlanma vardı. Tamamen iklim değişmişti ve pozitife dönüşmüştü. Şimdi tam bahar yaşayacağız dediğimiz bir anda birden bir fırtına estiriliyor. Yollar kesiliyor, insanlar kaçırılıyor, iş makineleri yakılıyor, işçiler kaçırılıyor… Örgütün asayiş konularında çok ciddi bir tırmanma ve gerilimi yükseltme strateji izlediğini gördük.
nbsp;
BU ESKİ TÜRKİYE'NİN TABLOSUDUR

nbsp;
Çözüm sürecinin en iyi noktasındayken bu işlerin bu hale getirilmesi, gerilimin tırmandırılmasını anlamakta zorluk çektiğini söyleyen Akdoğan, "siz çözüm istiyorsanız, barış istiyorsanız, netice alalım istiyorsanız bu yanlış yoldur. Bu eski Türkiye'nin tablosudur, bu çıkmaz sokaktır, buradan çözüm çıkmaz" dedi.
nbsp;
SÜRECİ TEKRAR GERİYE SARMAYA ÇALIŞAN BİR ANLAYIŞ VAR

nbsp;
Akdoğan, kuyruğun sonuna gelindiğinde süreci tekrar geriye sarmaya çalışan bir anlayışın olduğunu söyledi.

"Yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik şimdi etten püften birtakım şeylerle süreci tekrar geriye sarmaya çalışan bir anlayış var. Burada sağduyuyu öne çıkarmak zorundayız. Vatandaşımız, bölge insanı çok büyük umutlar taşıyor. Bu umutlardan dolayı toplumsal destek çözüm sürecine yüksek. Ve burada yol yürümemiz ve netice ulaşmamız gerekiyor."

Star

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...