3 helikopter teslim edildi, TSK ATAK'ta

3 helikopter teslim edildi, TSK ATAK'ta

GÜNDEM Haberleri

Bir rüya proje daha gerçeğe dö-nüştü. Milli imkanlarla geliştirilen 3 Taarruz ve Taktik Keşif Helikopteri, ordunun kullanımına sunuldu.

Milli savaş helikopteri projesi kapsamında üretilen ilk üç ATAK Helikopteri, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı törenle Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)'ne teslim edildi. Törende konuşan Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin artık helikopter satın alan bir ülke durumundan helikopter üreten ve satan bir ülke konumuna yükseldiğini belirterek, "Bu hepimiz için büyük bir başarıdır, tarihi bir adımdır, ülkemiz ve milletimiz için iftihar edilecek bir durumdur. Yerli sanayimizin geliştirilmesi, silahlı kuvvetlerimizin ihtiyaçlarının yerli firmalarımız tarafından özgün ürünlerle karşılanması, bunun altını özellikle çiziyorum, bizim için bir nevi istiklal ve istikbal mücadelesidir. 12 yıldır hep bu bilinçle hareket ettik" diye konuştu.
3 helikopter teslim edildi, TSK ATAK'ta

Erdoğan'ın ardından kürsüye çıkan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye'nin caydırıcılığına her gün yeni bir güç kattığını belirterek, "2004 yılında bu stratejik kararda imzası olan Sayın Başbakan başta olmak üzere komitenin bütün üyelerini de tebrik ediyorum. Başkasının size karşı saldırmaması için hazırlıklı olmak zorundasınız. 1974 Kıbrıs Barış Harekatı bize çok şey öğretti. Savunma konusunda dışa bağımlılığın doğru olmadığı… Bugün geldiğimiz noktada Türkiye içinde silahlı kuvvetlerimizi donatacak teçhizatın önemli kısmını üretecek duruma geldik" dedi.
Buket Güven ANKARA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...