Belki de çocuğunuz yaramaz değil, hasta!

Belki de çocuğunuz yaramaz değil, hasta!

SAĞLIK Haberleri

Hiperaktivitede, hareketlerimizi ve düşüncelerimizi kontrol eden beyin fonksiyonlarında bir dengesizlik; bunları frenleyen merkezlerde aksaklık vardır.

Çocukların okula adaptasyonunu güçleştiren hiperaktivitenin yaramazlık değil, bir sağlık sorunu olarak değerlendirilmesi gerektiği bildirildi. Sürekli hareket halinde ve söz geçirmenin zaman zaman mümkün olmadığı hiperaktif çocuklara, sert değil şefkatli bir tutum sergilenmesinin büyük önem taşıdığını söyleyen nbsp;Nöroloji Uzmanı Dr. Mehmet Yavuz, anne babaların bu konuda sabırlı olması gerektiğini belirterek bu durumun tedavisinin mümkün olduğunu hatırlattı. Hiperaktivitenin beynin nörokimyasında bir problem olduğuna işaret ettiğini bildiren Dr. Yavuz, "Hiperaktivite sorunu yaşayan çocukların yaramaz ya da haylaz gibi isimlerle çağrılması, azarlanması tamamen yanlış tutumlardır. Bu durum, çocuğun öz güvenini zedeleyebilir ve ailesiyle olan iletişime engeller koyması sorununu gündeme getirebilir. O nedenle alanında uzman bir kişiden yardım alarak çocuğun uygun tedaviyi edilmesi sağlanmalı, çocuğa şefkatli ve sevecen tavırlarla yaklaşılmalıdır" dedi
Ziyneti Kocabıyık / TÜRKİYE GAZETESİ


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...