''Kriz masası'' uyardı

/ Kaynak: İHA
''Kriz masası'' uyardı

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Irak Kriz Masası'ndan yapılan yazılı açıklamada, Irak'ta güvenlik durumunda herhangi bir düzelme olmadığı belirtildi.

Irak Kriz Masası'ndan yapılan açıklamada, "Musul, Kerkük, Selahattin, Diyala, Anbar ve Bağdat'ta bulunan vatandaşlarımızın can güvenlikleri bakımından her koşulda müteyakkız bulunarak, mümkün olan en kısa sürede bu vilayetlerden ayrılmaları ve bu vilayetlere seyahat etmekten kaçınmaları kuvvetle tavsiye edilmektedir" denildi.

Dışişleri Bakanlığı bünyesinde kurulan Irak Kriz Masası'ndan yapılan yazılı açıklamada, Irak'ta güvenlik durumunda herhangi bir düzelme olmadığı belirtildi. Musul, Kerkük, Selahattin, Diyala, Anbar ve Bağdat vilayetleri başta olmak üzere ülkenin pek çok bölgesinde değişik boyutlarda çatışmaların yaşandığı yönünde bilgilerin intikal ettiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bakanlığımızın 13 Haziran tarihli güvenlik duyurusunda yer alan unsurlar geçerliliğini korumakta olup, gerekli görüldüğü takdirde bu duyurumuz güncellenecektir. Bu çerçevede Musul, Kerkük, Selahattin, Diyala, Anbar ve Bağdat'ta bulunan vatandaşlarımızın can güvenlikleri bakımından her koşulda müteyakkız bulunarak, mümkün olan en kısa sürede bu vilayetlerden ayrılmaları ve bu vilayetlere seyahat etmekten kaçınmaları kuvvetle tavsiye edilmektedir. Ülkeden havayoluyla ayrılmak isteyen vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin önlenmesi için THY, ülkede resmi tatil olan bugün (14 Haziran) de çalışmalarını sürdürdüğünü açıklamıştır. THY açıklamasında ayrıca, Bağdat Havalimanı, Basra Havalimanı, Necef Havalimanı, Süleymaniye Havalimanı ve Erbil Havalimanı'ndan da tarifeli uçuşların devam ettiği bilgisine yer verilmiştir."

Irak'ta 11 Haziran tarihinden bu yana alıkonulan Musul Başkonsolosluğu personelinin ve Musul'un Geyara ilçesinde tutulan 31 şoförden oluşan vatandaşların Türkiye'ye en kısa sürede sağ salim dönmeleri amacıyla gerekli tüm çalışmaların hassasiyetle sürdürüldüğü de belirtilen açıklamada, Necef'te bulunan 113 işçiyi Türkiye'ye getirmek üzere ilgili şirket tarafından kiralanan uçak için Irak makamlarından gerekli iniş izninin alındığı aktarıldı. İşçilerden 60'ının vize süresini geçirmesi nedeniyle ödenmesi gereken cezanın Bağdat Büyükelçiliği'nin ve Bakanlığın girişimleri neticesinde istisnai olarak kaldırıldığı ve işçilerin Türkiye'ye dönüşlerinin sağlandığı ifade edildi.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...