Vatandaşa dershane formülü

Vatandaşa dershane formülü

EĞİTİM Haberleri

MEB, üniversite sınavı için iki safhalı bir proje geliştirdi. Öğrenci ve yeni mezun olanlar okullarda, eski mezunlar ise halk eğitimde sınava hazırlanacak.

Dershanelerin özel okula dönüştürülme çalışmaları tüm hızıyla sürerken Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencilerin okullar haricindeki alternatif bir eğitim kurumuna sınava hazırlanmak için ihtiyaç duymasını engellemeye yönelik formülü buldu. Bakanlık, sınavların tamamen kaldırılmasına kadar geçen süreçte okullarda ve halk eğitim merkezlerinde açılacak olan kurslarla dershanelerin boşluğunu dolduracak. nbsp;Buna göre Bakanlık, hâlihazırda öğrenci olup da sınava hazırlanmak isteyen öğrenciler ile okuldan yeni mezun olan öğrencilere okullar bünyesinde açılacak kurslarda eğitim verecek. nbsp;Kursların, dershaneler gibi maddi bir külfete sebebiyet vermemesi için ücretsiz olarak sunulması planlanıyor. Bakanlık yetkilileri, okulda ve halk eğitim merkezlerinde verilecek olan kurslar sayesinde bu yıldan itibaren dershaneye giden öğrenci sayısında önemli bir azalma meydana geleceğini ifade etti. nbsp;Dershanelerin öğrencisiz kalma riskiyle karşı karşıya kalacağını kaydeden yetkililer, böylelikle dershane sahiplerinin özel okula dönüşümü kendiliğinden kabul edeceklerini belirtti. nbsp;Gökhan KAYA / TÜRKİYE GAZETESİ

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...