Kılıçdaroğlu Diyarbakır'da 'anahtar' oyların peşinde

Kılıçdaroğlu Diyarbakır'da 'anahtar' oyların peşinde

GÜNDEM Haberleri

Yerel seçim kampanyasına Diyarbakır'ı almayan CHP lideri, 10 Ağustos'ta Kürtlerden oy istemek için iki yıl sonra kentteydi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, siyasi analistlerin "Köşk seçiminde oyları belirleyici olacak" dediği Kürtlerden 'Çatı Aday'a destek istemek için Diyarbakır'a gitti. Diyarbakır Toplumsal Araştırmalar Merkezi'nin (DİTAM) düzenlediği "2. Tigris Diyalogları Toplantısı"na katılan Kılıçdaroğlu'nun yanında HDP'nin adaylık teklif ettiği Rıza Türmen de vardı. Konuşmasında çözüm süreci konusunda ne düşündüklerini anlatmak maksadıyla kente geldiğini belirten Kemal Kılıçdaroğlu, Güneydoğu için partisinin yaptığı çalışmalar ve projeleri anlattı. nbsp;Yerel yönetimlerin güçlendirilmesi gerektiğini söylemelerine rağmen bölgede yeterli oyu alamamaktan yakınan Kılıçdaroğlu, "Bunu söylediğinde bölgeden biri 'Helal olsun Kılıçdaroğlu' desin. Oylar koşa koşa AKP'ye" ifadelerini kullandı.
YASAL ZEMİNE OTURMALI
"Çözüm sürecinde yüksek beklenti oluşturuldu. Bu karşılanmazsa sonu felaket olur" diyen CHP Genel Başkanı şöyle devam etti: nbsp;"Çözümde biz ne düşünüyoruz? Bunu anlatmak için geldim. Yeni bir sürecin içindeyiz. Dayatmacı olmayan bir cumhurbaşkanı adayından yana tavır almanızı çok isterim. Bu ülke kavgadan çok çekti. Herkesi kucaklayan, güzel bir dil kullanan birini cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturtalım. Ülkeyi yöneten kişi hem barıştan söz edip hem kılıç taşırsa olmaz. Barıştan, huzurdan yana bir tavır sergilemek zorundayız. Kapalı kapılar ardında demokratik çözüm olmaz. Süreç yasal bir zemine oturtulmak zorundadır. Geçmişe yönelik CHP'ye eleştiriler var. Bunu saygıyla karşılıyoruz. Bizi hâlâ 1930'ların CHP'si gibi görmeyin. Dünya değişiyor, biz de değişiyoruz. Yeni şeyler söylüyoruz. Demokrasi ve özgürlüğü savunuyoruz."
ANNELERİ ZİYARET ETMEDİ nbsp;
Kılıçdaroğlu, daha sonra Diyarbakır Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi'ne ziyarette bulundu ancak çocukları terör örgütü tarafından kaçırılan aileleri ziyaret etmedi. Kılıçdaroğlu ile Diyarbakır'a gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Emel Yıldırım ile milletvekilleri Melda Onur ve Levent Gök ise anneleri oturma eylemi yaptıkları Dağkapı Meydanı'nda ziyaret etti. Heyet daha sonra, çocuklarının çatışmalarda hayatlarını kaybettiği gerekçesiyle Anıtpark'ta önceki gün oturma eylemi başlatan ailelerle görüştü.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...