Kuş dili okulu!

Kuş dili okulu!

GÜNDEM Haberleri

Giresun Çanakçı'da yöre halkı 4 asırdır ıslıkla haberleşiyor. Okullarda, dersler dışında kalan zamanda çocuklara 'kuş dili' öğretiliyor.

Giresun'un Çanakçı ilçesinde yöre halkının yaklaşık 400 yıldır kullandığı ıslıkla haberleşme yöntemi "kuşdili"nin gelecek nesillere aktarılması maksadıyla Kuşköy Mobil İlkokulunda ders saatleri dışında düzenlenen kuşdili kursunda başarılı olan 8 öğrenci sertifikalarını aldı. Kurs eğitmeni Orhan Civelek, kuşdilinin, UNESCO tarafından "İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Listesi"ne aday gösterildiğini hatırlatarak "Ne mutlu ki kuşdili kaybolmayarak gelecek nesillere bu çocuklarımız sayesinde aktarılacak" dedi. Kuş dilini öğrenmenin mutluluğunu yaşayan öğrencilerden Eren Cındık, ıslık çıkarmak için ilk olarak elin ve dilin ne şekilde olacağını öğrendiklerini anlatarak, "Sonra da ıslık çalmayı öğrendik. Dili eğik tuttum ve dilimi parmağımın üzerine koyarak nefesimi ittim. Islık çaldık, kuşdili konuştuk. Rahatlıkla kuşdili konuşabiliyoruz" ifadelerini kullandı.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...