Beyaz Saray'dan açıklama!

Beyaz Saray'dan açıklama!

GÜNDEM Haberleri

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile telefon görüşmesinde, Irak ve Suriye'deki durumu konuştuğu bildirildi.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, Biden ve Erdoğan'ın, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütünün Irak'ta ilerlemesinin büyük bir tehdit oluşturduğu konusunda mutabık kaldığı belirtilerek, ABD'nin IŞİD'in eylemlerinden duyduğu rahatsızlığı dile getirdiği kaydedildi. Açıklamada, "Biden, IŞİD tarafından alıkonulan Türk diplomatik personeli ile siviller de dahil tüm rehinelerin bir an önce ve güvenli biçimde serbest bırakılması çağrısı yaptı ve ABD'nin IŞİD tehdidine karşı koymada Irak halkının birlikte çalışma çabalarını destekledi. Biden ve Erdoğan, gelecek gün ve haftalarda Irak ve Suriye'deki durum hakkında yakın istişareyi sürdürme kararı aldı" ifadesi kullanıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...