Oruç tutmak diyet yapmak demek değildir

Oruç tutmak diyet yapmak demek değildir

SAĞLIK Haberleri

Öğün atlayarak uzun süre aç kalmak, safra kesesi ve damar sistemini olumsuz etkiler.

Ramazan ayında gün içinde hiçbir gıda tüketilmediği için birkaç kilo vermenin mümkün olduğunu söyleyen Türkiye Hastanesi Kalp ve Damar Hastalıkları Uzmanı Dr. Cafer Abbasoğlu, oruç tutmanın diyet yapmakla karıştırılmaması gerektiğini söyledi. Diyet yapanların beslenme düzenlerini ramazanda da sürdürerek daha fazla zayıflayacaklarını düşündüklerini ifade eden Dr. Abbasoglu, ramazan ayından beklentinin hiçbir zaman kilo vermek, zayıflamak olmaması gerektiğini belirterek, "Ramazan ayından beklenti hiçbir zaman kilo vermek olmamalıdır. Özellikle aç kalarak kilo vermeyi denemek, yetersiz enerji almak metabolizmanın yavaşlamasına neden olur. Uzun süreli açlıkta eğer yeterli besin de tüketilmiyorsa vücut enerji ihtiyacını kastaki depolarından karşılar ve sıvı ile kas kaybı yaşanır. Bu da istenmeyen sağlık sorunlarına yol açar dedi" dedi. nbsp;
KİLONUZU?KORUYABİLİRSİNİZ
Dr. Abbasoğlu, "Ramazanda kilo almamak için de, ideal kilodaysanız ve formunuzu korumak istiyorsanız, aldığınız enerji miktarı ile verdiğiniz enerji miktarı eşit olmalıdır" dedi.
Ziyneti Kocabıyık / TÜRKİYE GAZETESİ


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...