İşçilerin evden çalışmayı, yüzde 10 zamma tercih ediyor

/ Kaynak: İHA
İşçilerin evden çalışmayı, yüzde 10 zamma tercih ediyor

Ekonomi Haberleri  / İHA

The Future Laboratory anketi sonuçlarına göre, işçilerin yarıdan fazlası haftada 2-3 gün evden çalışmayı, yüzde 10 maaş zammına tercih ediyor.

Araştırmanın sonuçlarını açıklayan Aruba, dünyadaki işçilerin bir çoğunun mobil cihazlarıyla çalışmak istediğini ortaya koydu. Aruba Networks tarafından yayınlanan yeni Küresel bir çalışmada; bilişim alanında çalışan her 10 profesyonelden 7'sinin tamamen kablosuz bir iş yerini kurmak ve desteklemek konusunda, üst düzey yöneticilerinin ve daha fazla esneklikle daha iyi bir çalışma ortamı talep eden GenMobile çalışanların giderek artan baskısı altında oldukları vurgulandı. Raporda, mobil çalışma geliştikçe, iş yerleri hiyerarşilerin ortadan kalktığı, açık, paylaşılan ve verimli ortamlara dönüşebilecek. Aruba Türkiye Ülke Müdürü Bülent Tekkaya, bugün 15 yaşında elinden telefonunu düşürmeyen çocukların, 6-7 yıl sonra çalışma hayatının bir parçası olacağına dikkat çekerek, "Mobil hayata adapte olmuş gençlerin iş yerlerinde verimli çalışması için mobil özgürlükleri onlara vermek gerekecek" dedi. Aruba Ortadoğu ve Türkiye Ürün Müdürü Manish Bhardwaj ise küresel çapta yapılan anketin geleceğin iş modeli olan mobilitenin önemine dikkat çektiğini vurguladı.

Araştırmanın bazı ilginç sonuçları ise şu şekilde;

- İşçilerden yarıdan fazlası haftada 2-3 gün evden çalışmayı, yüzde 10 maaş zammına
nbsp;tercih ediyor.
- İşçiler, sabah erken saatte çalışmaktansa akşam geç saate kadar çalışmayı tercih ediyor. İşçilerin yüzde 45'i sabah saat 9'dan önce veya akşam saat 6'dan sonra daha iyi çalıştığına inanıyor.
- Çalışanların yüzde 60'ı diğer bağlantılara göre kablosuz bağlantıyı tercih ediyor.
- Çalışanların yüzde 53'ü öğle yemeğinin karşılanmasındansa kendi cihazlarını seçebilmeyi tercih ediyor.
- Çalışanların yüzde 49'u uzaktan çalışma seçeneğine sahip olmak istiyor.

Ekonomi
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...