Yıldırım asist yaptı

Yıldırım asist yaptı

GÜNDEM Haberleri

Uyuşturucu, fuhuş ve çete mahkûmları şike davası sanığı Fener-bahçe Başkanı "Aziz Yıldırım'la aynı durumdayız" deyip dilekçe yağdırdı.

Şike davasında Aziz Yıldırım ile birlikte altı sanığın yeniden yargılanmasına karar verildi. Al Jazeera Türk'ün haberine göre, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi bu kararına gerekçe olarak 6526 sayılı Terörle Mücadele Kanunu'nda yapılan değişikliği gösterdi. Mahkeme, Yargıtay tarafından onaylanan şike dosyasındaki dinleme ve izlemenin eski kanun kapsamında olduğunu vurguladı. nbsp;
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin bu kararı, diğer davaların hükümlülerini harekete geçirdi. Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na yüzlerce dilekçe geldi. Çıkar amaçlı suç örgütü, uyuşturucu ticareti ve fuhuş gibi suçlardan ceza alan hükümlüler, mahkemelere gönderdikleri dilekçelerle 'yeniden yargılama' istedi. Birçoğu cezaevinde bulunan hükümlüler dilekçelerinde, 'Aziz Yıldırım gibi kendilerinin de ceza aldığı davalardaki teknik ve fiziki takibin eski yasaya göre yapıldığına' dikkat çekti. Hükümlüler yasalar önünde herkesin eşit olduğunu ve aynı gerekçe ile Aziz Yıldırım hakkındaki kararın kendileri için de uygulanmasını istedi.
Yoğun dilekçe üzerine mahkemeler ne yapacağını şaşırdı. Çoğu arşivde olan dosyalar, dilekçelerin incelenmesi için yeniden tozlu raflardan indirilmeye başlandı.
nbsp;Ağır Ceza Mahkemesi başkanları ve üyeleri, "Aziz Yıldırım ile ilgili karar üzerine birçok sanık aynı talepte bulunmaya başladı. Aralarında cezası 5 - 10 yıl önce onaylanan mahkûmlar bile var. Aynı gerekçelerle yeniden yargılama talep ediliyor" ifadelerini kullandı. Talepte bulunan dosyaların birçoğunun arşive kaldırıldığını belirten hâkimler, söz konusu dosyaların arşivden çıkarılmasının ve incelenmesinin zaman alacağını ve zaten yoğun olan iş yükünü daha da arttırmasından şikâyetçi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...