Kırtasiyede sağlığa zararlı ürün ayıklandı

Kırtasiyede sağlığa zararlı ürün ayıklandı

Ekonomi Haberleri

2011'de %53 olan kırtasiye ürünlerindeki aykırılık oranı, 2012'de %24'e, 2013'te yüzde 18'e düştü. Ürünlerdeki güvensizlik ise yüzde 5'lere kadar geriledi.

Okulların açılmasına kısa bir zaman kala kırtasiye ve okul malzemeleri denetimlerine hız verildi. Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, 2014-2015 eğitim ve öğretim yılı için kırtasiye ürünleri ve okul kıyafetleri alışverişlerinin yoğun olarak yapıldığı ağustos ayında 10 ilde, eylül ayında ise 20 ilde denetim yapmayı planladıklarını belirtti. Denetimlerde çantalar, boya malzemeleri, silgiler, kalemler, su mataraları gibi kırtasiye ürünleri ile öğrencilere yönelik her türlü okul kıyafeti ve ayakkabıların inceleneceğini açıklayan Bakan Yazıcı, şunları kaydetti: "Çocuklarımızın güvenliğini ve sağlığını, ekonominin merkezine koymuş bulunmaktayız. Denetim sürecinde güvensiz olduğundan şüphe duyulan ürünlerden numuneler alınarak test edilecek. Güvensiz bulunan ürünlerin piyasadan toplanması sağlanacak ve gerekli tedbirler alınacak. Bu ürünlerin basın organlarında ve internette duyuruları da yapılacak."
İlk olarak Eylül 2011 tarihinde gerçekleştirilen bu denetimlerde tespit edilen güvensiz ürün sayısının yıllar itibariyle azaldığına dikkati çeken Yazıcı; 2011'de yüzde 53 olan kırtasiye ürünlerindeki aykırılık oranının, 2012'de yüzde 24'e, 2013'te yüzde 18'e düştüğünü bildirdi. Tüm ürünlerdeki güvensizliğin ise 2011'de yüzde 38 iken, 2012'de yüzde 8.73'e, 2013'te ise yüzde 5'lere kadar gerilediğini ifade eden Yazıcı; güvensiz ürün sayısının ciddi olarak azalmasında "kararlı bir şekilde konunun takipçisi olmalarının, ara vermeksizin denetimlerini sürdürmelerinin ve sektör temsilcileri ile geliştirdikleri olumlu diyaloğun" rolünün büyük olduğunu ifade etti.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...