Paralel yapı operasyonunda 5 polis tutuklandı

/ Kaynak: İHA
Paralel yapı operasyonunda 5 polis tutuklandı

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Paralel yapı iddialarına ilişkin yürütülen soruşturmada gözaltına alınan polislerden 5'i tutuklandı.

Emniyetteki "paralel yapı" operasyonu kapsamında, mahkeme sorguları tamamlanan 12 kişiden eski İstanbul Mali Şube Müdürü Yakub Saygılı'nın da aralarında bulunduğu 5 kişi tutuklandı. 7 kişi serbest bırakıldı.

Zanlıların tutuklanma gerekçesi ise ''darbeye teşebbüs.''
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen emniyette ''paralel yapı'' iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında 1 Eylül'de, İstanbul merkezli 16 ilde gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında 33 emniyet mensubu gözaltına alınmıştı.İlk aşamada adliyeye sevk edilen 17 şüpheliden İstanbul İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mahir Çakallı'nın da aralarında bulunduğu 5 şüpheli savcılık işlemlerinin ardından serbest bırakılmıştı.Dün de savcılık sorguları tamamlanan 16 şüphelinden 8'i tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilirken, diğer 8 kişi serbest kalmıştı. Yakup Saygılı, 17 ve 25 Aralık tutanaklarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için 'Dönemin Başbakanı' ifadesini kullanmıştı.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...