Lüks yemeğin ucuz adresi İstanbul

Lüks yemeğin ucuz adresi İstanbul

Ekonomi Haberleri

İstanbul, kişi başı 21.5 avroluk (yaklaşık 60 TL) ücretle, Avrupa'da lüks yemeğin en ucuz yendiği şehirler arasında yer aldı.

Yeme-içme kulübü Gastroclub, Avrupa'nın 30 turistik kentindeki restoranlarda bir öğün lüks yemeğin ortalama ücretini ölçtü. Buna göre Kopenhag, üst gelir grubunun yemeği en pahalı yediği kent oldu. Bir kişinin Kopenhag'da lüks bir yemek yemesi için cebinden ortalama 87.18 avro (yaklaşık 270 TL) çıkması gerekiyor. Bu rakamın en düşük gözlendiği Avrupa kenti, Bulgaristan'ın başkenti Sofya... Bu şehirde bir öğün lüks yemek için ortalama 20.4 avro (yaklaşık 57 TL) ödenmesi yetiyor. İstanbul ise, 21.54 avro (yaklaşık 60 TL) ile lüks yemeğin en ucuz ikinci adresi olarak dikkat çekti. Listede Avrupa ortalaması ise 45 avro... Gastroclub Kurucu Ortağı Çağlar Karataş, araştırmaya alkolün dahil olmadığını belirterek şunları söyledi: "Danimarka'dan sonra en pahalı ülkeler, İsviçre, Lüksemburg, İsveç, İngiltere ve Malta oldu. Ucuzlukta Sofya'dan sonra İstanbul ve Prag geliyor. Bu şehirler avro para birimine dahil değil. Kendi para birimleri de avro karşısında düşük değerde. 'En ucuz' kent olmalarında bu etken büyük önem taşıyor. Bu ucuzluğun göreceli olduğunu da belirtmek isteriz. Yani Avrupa'da yaşayan nüfus için İstanbul ucuz. Burada gelir düzeyi Avrupa ortalamasının çok altında olduğu için, ucuzluk İstanbul'da yaşayanlar tarafından hissedilemeyecektir. Öte yandan ağustosta gıda sektöründeki fiyat artışı, son 4-5 yılın en yüksek düzeyine ulaştı. Bu fiyat artışının daha devam edeceğini düşünüyoruz. Bu da restoranlardaki menü fiyatlarını yakın bir gelecekte ciddi oranda etkilemeye başlayacaktır.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...