Başkentte su savaşları!

Başkentte su savaşları!

GÜNDEM Haberleri

CHP ve Tabip Odası'nın "Ankara'nın suyu kirli, hastalık 3 kat arttı" açıklamasına Başkan Gökçek belgelerle cevap verdi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, son günlerde başkentliler arasında paniğe sebep olan, musluklardan akan suyun kirli olduğu yönündeki iddialara dün basın toplantısıyla cevap verdi. Toplantıda 'temiz' raporlarını gösterip, ASKİ'nin ambalajladığı şebeke suyunu içen Gökçek şunları söyledi: "Ankara'da bir moda vardır. Her yıl Ağustos ayı geldiğinde odalar ve bazı CHP'li milletvekilleri 'İshal vakaları arttı' diye başlarlar. Yedi senedir hiçbir rapor yok. Bu tamamen ideolojik bir saldırıdır. CHP milletvekillerine dava açacağız. Ankara'nın değişik yerlerinden alınmış numunelerle ayda toplam bin 250 analiz yaptırıyoruz. Bu da günde 40 analiz demektir. Bu müthiş bir rakam. CHP milletvekillerine çağrıda bulunuyorum, gelsinler aynı anda hemen İvedik Arıtma Tesislerinin çıkışından numune alalım. 5-6 akredite kuruluşta tahlilleri yaptıralım. Aynı sonuçlar çıkacaktır. Asıl tehlike günlerce güneşin altında bekleyen damacana sularında ve pet şişelerdedir. Ankara şehir şebeke suyundan mikrop almanız mümkün değildir. Sadece bina içi şebekelerinize bakmanız gerek. Pas varsa borularınızı yenileyeceksiniz."
CHP Ankara Milletvekili Levent Gök ise Meclis'te düzenlediği basın toplantısıyla Gökçek'e cevap verdi. Bir şişeden bardağa kirli olduğunu belirttiği suyu dolduran Gök, "Ağustos ayı içinde ishal, kusma ve mide bulantısı nedeniyle teşhis konulan hasta sayısı bir yıl önceki döneme göre üç kat arttı. Gökçek'in gösterdiği raporlar Temmuz ayına ait. Gel Melih Gökçek, içeceksen bu suyu iç. O bu bir bardak suyu içsin, ben bu suların hepsini içerim" dedi. Ebru Karatosun Ankara

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...