Erdoğan Kerry görüşmesinde neler konuşuldu?

Erdoğan Kerry görüşmesinde neler konuşuldu?

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Dışişleri Bakanı Kerry ile Çankaya Köşkü'nde yaklaşık 2,5 saat süren bir görüşme gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'i kabul etti. Çankaya Köşkü'nde basına kapalı gerçekleşen kabul, yaklaşık 2,5 saat sürdü.

Kabulde, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, DIşişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ve Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Kalın da hazır bulundu.

GÖRÜŞME 2,5 SAAT SÜRDÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'i kabul etti. Çankaya Köşkü'nde basına kapalı olarak gerçekleştirilen görüşme, 2.5 saat sürdü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, çalışma ziyareti kapsamında özel uçakla Ankara'ya gelen ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'i Çankaya Köşkü'nde kabul etti. Basına kapalı gerçekleşen kabulde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ile ABD'nin Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı olarak göreve başlayan ABD'nin eski Ankara Büyükelçisi Ross Wilson da yer aldı. Görüşmede, Suriye ve Irak'ta etkisini artıran terör örgütü IŞİD'e karşı oluşturulacak koalisyonda Türkiye'nin ne gibi bir rol üstleneceği konusu ele alındı. Yaklaşık 2.5 saat süren görüşme sona erdi.

NELER KONUŞULDU?

nbsp;CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'i kabulünde ikili ilişkilerin yanı sıra bölgesel gelişmelerin de ele alındığı bilgisi edinildi. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Çankaya Köşkü'ndeki kabul sırasında, Türkiye ve ABD'nin bölgedeki tüm terör örgütlerine karşı bugüne kadar olduğu gibi önümüzdeki süreçte de ortak mücadele edecekleri vurgulandı. Türkiye ve ABD'nin bu çerçevede istihbarat paylaşımına, Suriye muhalefetine lojistik destek ve insani yardıma devam etmeleri konularının da bir kez daha teyit edildiği öğrenildi.

Kaynak: AA-DHA-İHA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...