Benzine EPDK ayarı!

Benzine EPDK ayarı!

Ekonomi Haberleri

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, akaryakıt dağıtım şirketleri için, "Artık uyarı yapmayacağız, karar alacağız" dedi. Ardından benzinde 8 kuruşluk indirim geldi

Petrol fiyatlarının 100 doların altına düşmesinin ardından tüketicinin benzin ve motorinde indirim beklentisi, EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz'ın açıklamalarının ardından gerçekleşti. Önceki gün motorin fiyatlarında 7 kuruşluk indirim yapılmasının ardından dün de benzin fiyatı 8 kuruş geri çekildi.
Enerji Zirvesi'nin yapıldığı Gaziantep'te konuşan Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, "Artık uyarı yapmayacağız, karar alacağız. Fiyatlara ilişkin metodolojik bir çalışma yapıldı ve Kurulun önüne geldi. Artık uyarı yok, karar almak var" dedi. Akaryakıt dağıtım şirketleri ile bir toplantı yapacaklarını aktaran Yılmaz, "Onlara toplantı için şartımız tavan fiyattan sonra son 1-2 aydır yapılmış olan gizli zamların geri alınması. 'Almadığınız sürece sizinle bu hususta herhangi bir toplantı yapmam' dedim. Normal toplantı yapabiliriz. Ona bir şey demiyorum ama fiyata ilişkin alacağımız kararlara herhangi bir erteleme söz konusu değil. Artık çok fazla konuşmayacağız. 41 kuruşla başlamışlardı, şimdi 44 kuruş civarında. Benzinde biraz yukarı çektiler" dedi. Yılmaz, tavan fiyat konusunda da, "Şirket 5 yıl sonra kazanacağını şimdi almışsa bu sağlıklı bir durum değil. Piyasada böyle bir yapı oluşuyor. Gözden geçiriyoruz. Bunu önlemek için mücadelem sürecek" dedi.
Açıklamanın ardından benzin fiyatlarında gerçekleşen 8 kuruş indirim yürürlüğe girdi. İndirim sonrasında kurşunsuz benzin İstanbul'da 4.90 liradan satılmaya başlandı. Bu hafta motorin fiyatı da 7 kuruş indirilmişti.
nbsp;Cenk Esen ANKARA


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...