Yerli oto babayiğitler projesi

Yerli oto babayiğitler projesi

Ekonomi Haberleri

Bakan Işık, yerli otomobilin dizayn ve mühendislik çalışmalarını da TÜBİTAK'la özel sektörün yapacağını, bunun ortak bir proje olduğunu söyledi

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, yerli otomobilin artık bir "babayiğitler projesi" olduğunu ifade etti. Işık, "Yerli otomobilin Ar-Ge boyutunu büyük oranla TÜBİTAK önderliğinde yürütmek arzusundayız. Tasarım, dizayn ve mühendislik çalışmalarını TÜBİTAK ile özel sektör yapacak. Seri üretim noktasında belki bir, belki de birden çok firmanın olacağı bir yapı oluşturulacak" dedi. Hükümet için yerli otomobil markası konusunda kararlı olduklarını, bu alandaki çalışmaların hızla devam ettiğini anlatan Işık, "Artık tek bir babayiğit anlayışında değiliz. Bu detayları ilk kez açıklıyorum. Yerli otomobil konusu artık bir babayiğitler projesi oldu. nbsp;İsteklilerin bir araya geldiği bir proje. Yerli otomobil mutlaka elektrikli hibrid araç olacak" diye konuştu.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...