Şimşek: 'Avrupa'nın en büyük 2. ekonomisi olacağız'

Şimşek: 'Avrupa'nın en büyük 2. ekonomisi olacağız'

Ekonomi Haberleri

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği'nin toplantısına katılan Bakan Şimşek, Türkiye'nin 2040-2050'lerde Avrupa'nın ikinci ekonomisi olabileceğini belirtti.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Avrupalı Türk Demokratlar Birliği'nin (UETD) Frankfurt'ta düzenlediği bir toplantıya katıldı. Bakan Şimşek burada yaptığı konuşmada şu önemli açıklamaları yaptı;

"1990 YILINDAN 2002 YILINA KADAR YERİMİZDE SAYMIŞIZ''

"Türkiye gerçekten bu dönemde bir çok sorununu çözdüğü gibi bir zıplama dönemi yaşadı. Basit bir örnek vereyim 1990 yılında Türkiye'nin milli geliri 200 milyar dolar, 2000'li yılların başına gelirseniz yine 200 milyar dolar. Yani 10 yılda yerimizde saymışız. 2002'de AK Parti iktidara geldiğinde milli gelirimiz 200 milyar dolarmış. Geçen sene, bu küresel krize, avro bölgesindeki borç krizine, Orta Doğu'daki çalkantılara, petrol fiyatlarının 10-15 yıl öncesine göre 20 dolarlardan 100 dolarlara çıkmasına rağmen Türkiye milli gelirini 820 milyar doların üzerine çıkardı.

''TÜRKİYE AVRUPA'NIN 2. BÜYÜK EKONOMİSİ OLABİLİR''

Şimşek, Türkiye'nin Almanya, İngiltere, Fransa, İtalya ve İspanya'nın ardından Avrupa'da en büyük altıncı ekonomiye sahip olduğunu ifade etti.

Yapılan tüm uluslararası çalışmalara göre Türkiye'nin 2040-2050'li yıllarda Avrupa'da en büyük ikinci ekonomi olabileceğini belirten Şimşek, Türkiye'nin genç nüfusu ve eğitime destek vermesiyle yaklaşık 820 milyar dolar olan milli gelirini 5 trilyon dolar civarına ve kişi başına düşen milli geliri de 50-60 bin dolarlara çıkarabileceğini dile getirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...