Davutoğlu: Osmanlıca Orta Çağ'dan kalma bir dil değil, Türkçe

Davutoğlu: Osmanlıca Orta Çağ'dan kalma bir dil değil, Türkçe

GÜNDEM Haberleri

"Osmanlıca, Türkçe'nin bir başka alfabeyle yazımıdır. Nedir bu Osmanlıca alerjisi anlamıyorum"

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Osmanlıca dersi" tartışmasını yorumladı. Polonya ziyareti öncesi Esenboğa Havalimanı'nda basın toplantısı düzenleyen Davutoğlu şöyle dedi: "Osmanlıca yabancı bir dil değil. Türkçe'nin bir başka alfabe ile yazımıdır. CHP grup başkanvekilinin 'mezar taşlarını mı okuyacaklar' ifadesi... Evet, onları okumayan bir nesil tarihi bilemez. Evet sizin zamanınızda o mezar taşlarından başka bir şey bırakılmadı... Türk aydını, Namık Kemal'i, Atatürk'ün Nutkunu aslından okuyabiliyorsa kim neden rahatsız olsun. Bahsedilen dil; yabancı, düşman, orta çağ karanlığından gelen bir dil değil. Kadim Türkçe desek, 19 yüzyıl Türkçesi desek ve okutsak karşı çıkacaklar mı? Nedir bu Osmanlıca alerjisi anlamıyorum." Davutoğlu çözüm sürecinin gidişatıyla ilgili de şunları söyledi: "Siyasi irademiz açık ve net. Bu artık halkımızın sahiplendiği bir süreçtir. Provokatif eylemler olsa da, tren raydan çıkarılmayacak ama herkes üzerine düşeni yerine getirmeli..."


BAŞBAKAN POLONYA'DA
Türkiye-Polonya arasındaki diplomatik ilişkilerin 600. Yıldönümü kutlamaları kapsamında Başkent Varşova'ya giden Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun ziyareti hızlı başladı. Davutoğlu, ayağının tozuyla Polonya Başbakanı Ewa Kopacz ile bir araya geldi. Başbakan Davutoğlu, Ulusal Opera Binası'ndaki Türkiye-Polonya İlişkilerinin 600. Yılı Kapanış Etkinliği'nde yaptığı konuşmada, iki ülkenin çok zor dönemlerde hep omuz omuza verdiğini belirtti. Davutoğlu, "Bir kez daha, burada Varşova'da teyiden söylüyorum ki: Polonya'nın bağımsızlığı, kendi bağımsızlığımız gibi kıymetlidir ve Türk- Polonya ilişkileri ebediyete kadar dostluk ve vefa ilişkisi olarak devam edecektir" dedi. Etkinlik kapsamında 600. yıl konseri ve resepsiyonu gerçekleştirildi. Konserde Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası, Ankara Devlet Türk Halk Müziği Korosu ile İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu ve Mehter Takımı da eserlerini icra etti.





UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...