Altın cazibesini kaybetti

Altın cazibesini kaybetti

Ekonomi Haberleri

ABD ekonomisindeki toparlanmanın güvenli liman olarak nitelendirilen altına talebi zayıflatması ile 18 ay içindeki en büyük altın satışını gerçekleştirdi.

Dünyanın en büyük altın destekli ETF yatırımcıları, ABD ekonomisindeki toparlanmanın güvenli liman olarak nitelendirilen altına talebi zayıflatması ile 18 ay içindeki en büyük altın satışını gerçekleştirdi.Fed'in faiz oranlarını yükseltmeye yaklaşması ile birlikte petrol fiyatlarındaki düşüş enflasyona karşı korumalı varlık kıymetli metale talebi zayıflatıyor. Ayrıca dolar ve ABD hisselerindeki yükseliş, alternatif yatırım aracı olan altını daha az çekici hale getirdi. Spot altın, 2000 yılından bu yana ilk kez üst üste yıllık düşüş kaydetmeye hazırlanıyor. Spot altın Singapur saati ile 12:11'de ons başına 1,177.72 dolardan işlem gördü. Fiyatlar, 2013'te yüzde 28 düşüş göstermesinin ardından bu yıl yüzde 2 geriledi. Permanent Portfolio Family of Funds Inc. fon yöneticisi Michael Cuggino, "Altın karşısında pek çok faktörün olduğunu görüyoruz. Belli bir sayıdaki yatırımcı pes ediyor" dedi.

VATAN


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...