MHP'den 50 yıllık hata!

MHP'den 50 yıllık hata!

GÜNDEM Haberleri

AK Parti'nin yeni seçim şarkısının uyarlandığı Kiziroğlu türküsüne sahip çıkan MHP, 50 yıllık bir hata yaptı.

1948 yılında yazılan Kiziroğlu türküsünün MHP'ye ait olduğunu iddia ederek Twitter'dan paylaşımda bulunan MHP'li Oktay Vural'a ise tepki geldi. Ayna Grubu, 2000'lerin başında seslendirdiği türkünün sözlerini Başbakan Ahmet Davutoğlu'na uyarladı. MHP Gurup Başkanvekili Oktay Vural ise Kiziroğlu müziğinin MHP'ye ait olduğunu iddia ederek AK Parti'yi hırsızlıkla suçladı. Vural twitter hesabından bir de video linki paylaşarak, Kiziroğlu'nun 1999'da Devlet Bahçeli'ye uyarlanmış halini "MHP'nin müziği" iddiasına kanıt olarak gösterdi. nbsp;
MHP'den 50 yıllık hata!

Vural'ın bu tepkisi ise şaşkınlıkla karşılandı 1999'da MHP'nin şimdi ise AK Parti'nin uyarladığı Kiziroğlu türküsünün sözleri 1948'de yazıldı, 1949'da bestelendi.
Ayna'nın yanı sıra daha önce gurup Laçin'in de seslendirdiği türküyü meşhur eden isim ise 2005'te hayatını kaybeden Türk Halk Ozanı Aşık Murat Çobanoğlu'ydu. Çobanoğlu'nun 1971'deki altın plak ödülünde tanıttığı "Kiziroğlu Mustafa Bey" türküsünün sözleri 1948 yılında Dursun Ceylani Kılıç tarafından yazıldı. Türküyü 1949 yılında Muzaffer Sarısözen besteledi. nbsp;
Murat Çobanoğlu, 1990'lı yıllarda TGRT'de İzzet Altınmeşe'nin İzzeti İkram programında "Kiziroğlu" türküsünü divan sazı eşliğinde canlı olarak okumuştu.
(Yenişafak)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...