Kanserle 4 koldan mücadele

Kanserle 4 koldan mücadele

SAĞLIK Haberleri

Elektromanyetik alanlar, katkı maddesi içeren yiyecekler, hareketsizlik, şişmanlık ve sağlıksız beslenme kanser riskini artırıyor.

Her 7 kişiden biri hayatının bir döneminde kansere yakalanabiliyor. Araştırmalar kanserle mücadelede yaşam tarzı değişikliklerinin önemini ortaya koyuyor. Kanser oluşumunun en önemli kontrol edilebilir unsurlarından birinin beslenme ve yaşam tarzı değişiklikleri olduğunu söyleyen Memorial Ankara Hastanesi Tıbbi Onkoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şeref Kömürcü, "Son çalışmalar, sebze ve meyveden zengin bir diyet, sigarasız yaşam, düzenli fiziksel aktivite ve sağlıklı vücut ağırlığının korunması ile kanser gelişiminde %40'lara varan bir azalma sağlanabileceğini göstermektedir. Bu da, her yıl dünyadaki 3-4 milyon yeni kanser vakasının önlenmesi anlamına gelmektedir" dedi. Beslenmede vitamin, mineral ve lif kaynağı yiyeceklerin yanı sıra aynı antioksidan etkileri bilinen yiyecekleri de tüketmek gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Kömürcü kanserden korunmak için şu önerilerde bulundu:
Tatlıyı ve tuzluyu azaltın
-İdeal kilonuzu korumaya çalışın. Bu amaçla, fazla şeker tüketmeyin.
-Tek yönlü beslenmeden kaçının. Tüm besin gruplarından uygun miktarlarda tüketin.
-Lifli gıdaları tercih edin. Beyaz ekmek yerine çavdar, kepek veya tam buğday ekmeğini yiyin.
-Pişirme yöntemi olarak fırında veya haşlamayı tercih edin. Tütsülenmiş gıdalardan uzak durun.
-Hareketsizlikten kaçının, günlük fiziksel aktivitelerinizi artırmaya özen gösterin.
-Çay ve kahve tüketimini azaltın. Günde 2-2,5 litre su tüketin.
-Haftada 2 veya 3 kez antioksidan içeriği yüksek besinleri ve omega-3 yağ asidi içeren balığı sofranızdan eksik etmeyin. Brokoli, karnabahar, lahana gibi antioksidan içeriği yüksek besinleri daha fazla tüketin.
-Günlük tuz alımını 5 gramın altında tutmaya çalışın. Salamura, turşu gibi tuz oranı yüksek yiyeceklerin tüketimini sınırlandırın.
Kanserle 4 koldan mücadele

ELEKTROMANYETİK ALANLAR HASTA EDİYOR
Ceple konuşmayı sınırlandırın
Çağın vebası kansere karşı kanserojen maddelerden uzak durularak önlem alınabileceğini belirten Dr. Sinan Akkurt, kanser olmamak için hayatımızdan çıkarmamız gerekli olanları şöyle sıralıyor:
-Elektromanyetik kirlilik oluşturan unsurları hayatınızdan çıkarın ya da en aza indirin. Cep telefonu ve ve İnterneti en az düzeyde kullanın. Bunları kullanılmadığınız zaman tamamen kapatın.
-Mikrodalga fırını mutfaktan atın. Mikrodalga fırın besinlere elektromanyetik alan (EMA) ışımaları yükleyerek doku ve hücrelerimizin kimyasal yapısının bozulmasına yol açıyor. Bu da hücre DNA'sındaki olası değişimleri onarma işlevini üstlenen protein olan p53 geninin baskılanmasına neden oluyor ve bu durum kanser oluşumu açısından yüksek risk oluşturuyor.
-Alüminyum içerikli deodorantlar, nbsp;güneşte beklemiş pet nbsp;şişede su, teflon tava, Çin malı çocuk oyuncakları, gıda boyaları, konserveler, vernik, böcek ilaçları, X ışınları ve sentetik duvar boyaları kanser riskini artırıyor.
-Sigara ve alkolü hayatınızdan uzaklaştırın.
Kanserle 4 koldan mücadele


BELİRTİLERİ?GÖZDEN?KAÇIRMAYIN
Ayda 3 kilodan fazla veriyorsanız dikkat
Aile Bahçelievler Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ahmet Uslu, kanserin erken tanısı için dikkat edilmesi gereken belirtileri şöyle sıraladı:
-İstemeden ayda 3 kilodan fazla ya da son 6 ay içinde vücut ağırlığının %10'undan fazla kilo kaybetmek kanser habercisidir.
-Büyüyen ve kanayan benler cilt kanserinin işareti olabilir.
-Vücutta daha önce var olan bir şişliğin büyümeden yıllarca kalması çok önemli değildir. nbsp;Ancak vücudun herhangi bir yerinde ele gelen şişlikler, kötü huylu bir tümör olabilir.
-Alışılmışın dışında baş ağrısı ve buna eşlik eden bulantı, kusma, denge bozukluğu ve bilinç değişiklikleri alarm kabul edilmelidir. nbsp;
-Dinlenmekle geçmeyen yorgunluk.
-Dışkı, idrar, tükürük ve balgamda kan gördüğünüzde bu durumu hafife almayın.
-Dışkılama alışkanlığında değişiklikler, 3 günden uzun süren kabızlık ve 24 saatten uzun süredir idrar yapamamak kanser belirtisi olabilir.
Kanserle 4 koldan mücadele

OLUMLU DÜŞÜNÜN

Stres hücre yapısını bozuyor


Stres arttığında veya kişi sinirlendiğinde hücre duvarındaki elektriksel enerjinin yükseldiğini ve hücrelerin zarar görmeye başladığını belirten Dr. Sinan Akkurt, "Stresin DNA'nın kendi kendini onarma işlevini bozduğuna ilişkin çalışmalar mevcuttur. Uzun süre strese maruz kalındığında vücudumuzda elektriksel enerji birikir. Normal hücreler de kanser hücresine benzer özelliğe sahip olurlar" diye konuştu. nbsp;
ZİYNETİ KOCABIYIK









UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...