159 bin kişiye kanser teşhisi kondu

159 bin kişiye kanser teşhisi kondu

SAĞLIK Haberleri

Sağlık Bakanlığı Kanser Dire Başkanı Do. Dr. Murat Gültekin, geçtiğimiz yıl Türkiye'de 97 bin erkek, 62 bin kadına kanser teşhisi konduğunu söyledi

2014 yılında erken teşhis için tarama programlarına da ağırlık verildiğini belirten Doç. Dr. Gültekin, "Meme kanserinde Türkiye genelinde 1 milyon 900 bin kadın, rahim ağzı kanserinde 2 milyon 750 kadın ve kolon kanserinde de 1 milyon 450 bin kişiye tarama yaptık" dedi. 2015 Dünya Kanser Günü'nün ana teması -Sağlıklı Yaşamayı Seçmek, Erken Tanı Sağlamak, Herkes İçin Tedavi, Yaşam Kalitesi- 'İmkansız Değil olarak belirlendi. Az gelişmiş ülkelerdeki kanserden ölümlerin azaltılması için uluslararası işbirliğine ihtiyaç olduğunu söyleyen Dünya Kanser (UICC) Kontrol Örgütü Başkanı Prof. Dr. Tezer Kutluk, "Her yıl uluslararası düzeyde 18 milyar dolarlık kaynak ayrıldığı takdirde 2030 yılına kadar düşük ve orta gelir düzeyindeki ülkelerde ölümler %30 kadar azaltılabilecektir" dedi.
TÜRKİYE VERİLERİ
Prof. Dr. Şuayip Yalçın, Prof. Dr. Tezer Kutluk, Prof. Dr. Seçil Özkan ve Doç. Dr. Murat GültekinTürkiye'nin kanser verilerini paylaştılar.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...