Bakan Işık'tan 'Bank Asya' açıklaması! Hayırlı olsun!

/ Kaynak: AA
Bakan Işık'tan 'Bank Asya' açıklaması! Hayırlı olsun!

Ekonomi Haberleri  / AA

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Bank Asya yönetiminin, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) devrine açıklama yaptı.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Bank Asya yönetiminin, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) devrine ilişkin, "Bankacılık sistemimizdeki tüm aktörlerin, düzenlemelere, özellikle mudilerin ileride zarar görmesini engelleyen düzenlemelere harfiyen uyması lazım. Uymayanlar tabi ki gerekli yaptırımla karşılaşacaklar" dedi. Işık, Ankara Üniversitesi Teknokent'in yeni hizmet binasının açılış töreninin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bank Asya yönetiminin, TMSF'ye devrine ilişkin soru üzerine Işık, Türkiye'de bankalarla ilgili mevzuatı BDDK'nın yürüttüğünü ve burada sermaye ve hareketlerin açık ve şeffaf olması noktasında belli ilkelerin olduğunu söyledi. Söz konusu bankayla ilgili işlemin de bu ilkelerin çiğnenmesi ve vatandaşların ileride daha büyük mağduriyetle karşılaşmaması, mudilerin korunması amacıyla uygulanan bir tedbir olduğunu belirten Işık, şunları kaydetti: "Burada hedef, insanların mağdur olmasını engellemek. Bankacılık sistemimizdeki tüm aktörlerin bu düzenlemelere, özellikle mudilerin ileride zarar görmesini engelleyen düzenlemelere harfiyen uyması lazım. Uymayanlar tabi ki gerekli yaptırımla karşılaşacaklar. Dün akşam yapılan, mudilerin zarar görmesini engellemek ve yasalara uymayan tavırların önüne geçmek..... Hayırlı olsun."

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...